Proveu Tradumàtix des d'un USB

La manera més fàcil de provar Tradumàtix és instal·lant-lo en un dispositiu USB, de manera que pugui ser utilitzat en qualsevol ordinador sense modificar-ne el disc dur. Calen tres coses:

  • Un dispositiu USB. Com més capacitat tingui, millor: 2 GB és suficient, però s'aconsella un mínim de 4 GB. Atenció! Eviteu la pèrdua de dades fent una còpia de seguretat del dispositiu USB o, millor encara, utilitzeu un USB que es pugui formatejar.

  • Un fitxer amb tota la informació del sistema operatiu. Es pot descarregar des d'aquí: serim-web.uab.cat/tradumatix (escolliu el fitxer .iso més recent).

  • Un programa per a instal·lar el fitxer ISO a l'USB. Aconsellem el programa lliure i multiplataforma UNetbootin.

Una vegada descarregat el fitxer ISO, executeu UNetbootin i seleccioneu el fitxer tal com mostra aquesta captura de pantalla:

 

Seleccioneu l'opció “Imatge de disc” i feu clic als punts suspensius per obrir un explorador de fitxers mitjançant el qual podreu seleccionar el fitxer ISO. Comproveu, finalment, que heu seleccionat UnitatUSB i que la unitat en la qual instal·lareu el sistema operatiu és la correcta. Feu clic D'acord.

El procés d'instal·lació pot ser llarg. Mentrestant, podeu aprofitar per llegir la pàgina web de UNetbootin, especialment la part dedicada a la càrrega del sistema operatiu des de l'USB a l'ordinador: If you used the «USB Drive» install mode: After rebooting, boot from the USB drive. On PCs, this usually involves pressing a button such as Esc or F12 immediately after you turn on your computer, while on Macs, you should hold the Option key before OSX boots.”

Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=pfIU6RL_OhQ

Campus d'excel·lència internacional U A B