Tancament del servei pagines.uab.cat

Benvolgudes i benvolguts,

Em plau informar-vos que ja s’han recuperat les Pàgines UAB (drupal), inaccessibles des del ciberatac patit el passat 11 d’octubre.

Després d’haver analitzat les diferents tipologies de pàgina que s’hi han creat i l’evolució del producte, s’ha determinat que les pàgines s’editaran de manera més senzilla des d’un altre gestor de continguts (WordPress), més fàcil d’aprendre i de mantenir per part de les persones usuàries.

Durant els propers mesos es farà la migració de Drupal a aquest nou servei de Webs UAB. Per evitar que això us suposi feina afegida, des de la Unitat de Web es coordinarà aquesta fase i s’assumirà la major part de feina de la migració.

Us avisarem més concretament de la data en què es migrarà la vostra pàgina i no s’iniciarà aquest procés sense haver-vos avisat amb antelació i tenir la vostra resposta.

Les pàgines que es migraran són les que corresponen a:

  • Centres de recerca UAB.
  • Grups de recerca UAB.
  • Jornades i projectes de recerca que estiguin vigents.
  • Altres pàgines del servei Pàgines UAB (Drupal) que compleixin la normativa institucional
  •   Pàgines personals que ho demanin.

Les pàgines de Serveis Cientificotècnics es migraran a Oracle WCS.

Les pàgines que corresponen a Jornades i a Projectes de recerca finalitzats es podran conservar per a la seva consulta en format digital al Dipòsit Digital de Dades (DDD).

El nou servei de Webs UAB (WordPress) comportarà també millores per complir amb la normativa d’accessibilitat i oferirà una plantilla institucional en la línia del nou llibre d’estil web de la universitat.

A continuació detallem el calendari de les fases previstes:

  • Febrer de 2022: Reactivació del servei de Pàgines UAB (Drupal). Les pàgines es podran visualitzar i editar temporalment, fins finals d’any.
  • Març de 2022: Inici de les migracions cap al nou servei Webs UAB (WordPress). Us avisarem quan correspongui migrar la vostra pàgina.
  • 31/12/2022 – Tancament del servei de Pàgines UAB (Drupal).

Molt cordialment,

Dra. Virginia Luzón Fernández
Vicerectora 

Vicerectorat de Comunicació i de Cultura