Presentació

Què és «QUARKpoesia»?

QUARKpoesiaés un col·lectiu sense ànim de lucre vinculat alDepartament de Traducció i d'Interpretacióde laUABi a l'associació culturalCultura en Viuque treballa per a la promoció de poetes i escriptors poc coneguts en llengües poc traduïdes, com també per a l’intercanvi d’idees i obres poètiques.Els seus objectius són: promoure poetes en llengua catalana i establir intercanvis amb poetes d’altres llocs del món. QUARKpoesia és una entitat bessona de l’Aula de Poesia de Barcelona.

((( VÍDEO RECOPILATORI - 5 ANYS DE QUARKpoesia amb actuacions diverses )))

Per què «QUARK»?

QUARKés el nom que reben les sis partícules elementals de la matèria.QUARKés un programa d’ordinador.QUARKés un formatge fresc i untuós QUARKsignifica nimietat en la llengua de Goethe.QUARKés el caos i és l’ordre; un pas cap a l'anomenada Tercera Cultura, en què la ciència i la poesia hauran de trobar vies d'unió.

L’origen del motQUARKcom a partícula elemental de la matèria té una procedència literària en provenir de l’obraFinnegan’s Wakede James Joyce, en la qual un home ebri pronuncia equívocament el terme «quart».

QUARKpoesiaés obert a propostes poètiques de qualsevol mena:QUARK.poesia@uab.cat

Punt de trobada

Lloc:Edifici K (Facultat de Traducció i d'Interpretació - Despatx 1021)
Horari:Dimarts i dijous, de 13:00 a 14:00
Tel.: + 34 93 581 33 80

Campus d'excel·lència internacional U A B