Portada MarcaEn aquests temps en que el periodisme esportiu ha esdevingut en molts casos un espectacle en si mateix, i potser no sempre del tipus més edificant, pot resultar difícil saber on es troba la bona informació sobre esports.

Portada de Sport del 12 d'abril de 2007

En un entorn on hi ha un component sentimental tan notable, la fina barrera entre la informació i l’editorial queda molt diluïda. A més els interessos econòmics (els drets televisius de segons quins esports són molt cars) supediten en molts casos la funció informativa a la de promoció de l’esport com a espectacle mediàtic. El resultat de tot això pot ser una banalització tant de la informació esportiva com de l’esport en si mateix. On queda doncs la figura del periodista d’esports? 

I si l’esport és en definitiva un reflex de la societat, com reflexa el periodisme esportiu altres aspectes d’aquesta com les minories, la raça o els temes de gènere? Hi ha espai per aquests? Es fa sempre amb el rigor necessari?

En aquesta exposició virtual i presencial trobareu documents provinents de les col·leccions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General sobre aquests altres aspectes i el periodisme esportiu en general.

Podeu visitar l'exposició presencial a les vitrines del vestíbul de la Biblioteca de Comunicació des del 17 de març.

 

Campus d'excel·lència internacional U A B