Conferències

Participació en el Recital de poesia traduïda a la Poeteca, La Createca (Barcelona), 19 de març de 2015

Presentació de Cabells enredats, d'Akiko Yosano. Llibreria-Centre cultural La Casa de la Paraula (Barcelona), 18 de desembre de 2014.

"La passarel.la de la traducció: vuit rondalles d'Antoni M. Alcover en japonès". Campus de la Universitat de les Illes Balears. (Edifici Ramon Llull, aula 2). Palma, 26 de març de 2014.

"L'homo aestheticus: el creador reconegut i el petit artista". Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica i Psicoanàlisi. Terrassa, 29 de gener de 2012.

 "Lacan y la lengua y escritura japonesa: una perspectiva singular". Cursos de verano de la Universidad de Málaga: el reto de la trasnculturalidad en las relaciones con Asia Oriental. Aula Universitaria Hospital Real de la Misericordia (Marbella), 26 de julio de 2012.

"Pensamiento, escritura, estética" (mesa redonda con  Antonio J. Doménech del Río y Rosa Fernández Gómez) : Cursos de Verano de la Universidad de Málaga: el reto de la transculturalidad en las relaciones con Asia Oriental. Aula Universitaria Hospital Real de la Misericordia (Marbella), 26 de julio de 2012.

II Ciclo de proyecciones Los cazafantasmas: "La novela familiar del neurótico en versión manga y animé". (amb Daniel Antebi i Fabiana Andreatta). Lloc: Apertura. Estudio, investigación y transmisión del psicoanálisis, 17 de març de 2011.

"El victimismo en la escritura femenina: la erótica japonesa (literatura y psicoanálisis)".  Amb Oscar Zentner. Apertura. Estudio, investigación y transmisión del psicoanálisis. Barcelona, 7 de setembre de 2011. www. aperturapsicoanalisis.com

"Mort i sexualitat al cinema japonès: a propòsit d'Ai no korida (L'imperi de la passió) de Nagisa Oshima. Amb Oscar Zentner. Facultat de Traducció i d'Interpretació. Universitat Autònoma de Barcelona. Bellaterra, 15 de setembre de 2011.www.pagines uab.cat/doctorat-traduccio/content/seminari-permanent

"Placer y deseo en la poesía de Matsuo Bashô" Itinerario de literatura japonesa (febrer-març 2008). Casa Asia-Barcelona.www.casaasia.es

Lletres japoneses. Cicle de conferències (organització i participació). Xarxa de biblioteques de la diputació de Barcelona (octubre-novembre de 2008).www.diba.es/biblioteques

"Yukio Mishima. Un escritor estrany i maleït". Dia del traductor. Cartes de lluny. Organitzat pel Pen Català. Casa Asia-Barcelona, 31 de setembre de 2009. www.pencatala.cat

Presentació de Sarinagara de Philippe Forest (Sajalín, 2009). La Central del Raval, 27 de novembre de 2009.

"Pragmàtica i llengua". El català com a llengua estrangera: eines i estratègies. Universitat Autònoma de Barcelona, 6 de juliol de 2006.

Participació a l'Altaveu per al coneixement i la difusió de les cultures. El Japó. Club d'Amics de la Unesco de Barcelona (2000-2004).

"Literatura japonesa". Literatura i models culturals. Universitat d'Estiu de la Universitat de Vic, juliol de 1998.

Campus d'excel·lència internacional U A B