Enllaços

Generals

* La web Île en île conté informació cultural sobre les àrees insulars. En la secció literària es presenten més de 250 autors francòfons insulars amb dossiers que inclouen presentacions bio-bibliogràfiques així com i links diversos dels autors de Comores, Madagascar, Maurici i la Reunión i una selecció de textos literaris que es poden escoltar en format àudio.

* Cultures Sud (abans Notre Librairie) és una revista digital sobre les literatures francòfones del Sud. La majoria dels números es poden consultar en versió electrònica. Ofereix una aproximació crítica i de divulgació a les literatures africanes i indoceàniques a través de dossiers temàtics, articles, ressenyes, entrevistes i bibliografies.

* Africultures és la revista digital de referència sobre les cultures africanes, principalment francòfones. Cobreix l’actualitat cultural: arts visuals, escèniques, literatura, etc. Disposa d’un buscador que permet localitzar articles, ressenyes, entrevistes, etc. sobre un autor, tema o país determinat.

L’editorial K´A presenta un important catàleg de llibres, Cds i vídeos produits per artistes de l’Oceà Índic, tant en crioll com en francès, així com de publicacions universitàries sobre les cultures i les literatures d’aquesta àrea.

La University of Michigan proposa una base de dades útil sobre les literatures francòfones indoceàniques, des dels seus origens fins les independències.

 

Madagascar

* Web de la Biblioteca de Madagascar, creada el 2006. Conté reedicions electròniques de textos lliures de drets d’autor que es poden descarregar de manera gratuita. També hi ha catalogades obres en format paper.

* Actualité culturelle malgache: edició i reedició de textos antics i moderns de temàtica malgaix tant històrics com literaris.

 

    Jean-Luc Raharimanana

 

Maurici

La pàgina web de la biblioteca electrònica de Mauricio ofereix un catàleg de la literatura mauriciana, especialment la francòfona.

* Web de la biblioteca nacional de Maurici. Catàleg en línia.

* Kiltir: Aquesta pàgina trilingüe (francès, anglès i crioll Mauricio) proporciona informació sobre autors, obres i llur recepció crítica.

    Ananda Devi

* Web oficial de l’autora, amb textos inèdits.

Moçambic

* Literatas: revista digital sobre literatura moçambicana, tant poesia com prosa i assaig.

* AEIOU

 

 

Campus d'excel·lència internacional U A B