Presentació

JOAN PAGÈS BLANCH

Professor Catedràtic d'Universitat

Despatx: G5-103

Telèfon: 93 581 26 56

Adreça electrònica: Joan.Pages@uab.cat

Llicenciat en Filosofia i Lletres (Història moderna i contemporània, UB, 1972). Doctor en Ciències de l’Educació (UAB, 1993). Mestre, professor de secundària.

 Professor de didàctica de les ciències socials a la UAB des de l’any 1977.

Ha estat degà de la Facultat de Ciències de l’Educació,  director del departament de Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials en diverses etapes (actualment ho és).

Ha participat en diverses recerques. Actualment, és l’investigador principal de:

 

  • L'ensenyament i l'aprenentatge de la Història de Catalunya en contextos interculturals. El desenvolupament de competències de pensament històric a l'ESO.  (Ref. 2008 ARIE 00015).Finançament: Agaur, Generalitat de Catalunya

Especialista en temes curriculars en especial en ensenyament i didàctica de la història i en educació per a la ciutadania.

Director de  tesis doctorals i de treballs de recerca.

Membre dels Consells de redacció, dels Consells Científic i assessors de diferents revistes de didàctica i d’educació (Perspectiva Escolar, Enseñanza de las Ciencias Sociales, Íber, Le Cartable de Clio, Reseñas de Enseñanza de la Historia, etc...)

Ha participat en diversos congresos, simposio, etc... dedicats a l’ensenyament/aprenentatge de les ciències socials, la geografia i la història. Ha coordinat diversos postgraus en especial a Nicaragua. Ha participat en tota mena d’activitats de formació continuada del professorat (escoles d’estiu, tallers, seminaris, etc..) i en activitats de formació organitzades per  diferents universitats catalanes, espanyoles, europees i llatinoamericanes.

Soci fundador, expresident i membre de l’actual Junta directiva de la Asociación Universitaria de Profesorado de Didáctica de las Ciencias Sociales. Membre dels Comités científics de tots els seus simposia.

   
Campus d'excel·lència internacional U A B