Biblioteques multidisciplinars

Biblioteca Digital Hispánica

Edicions digitals de les principals obres de la Biblioteca Nacional. Es pot accedir a totes les col·leccions lliurement a través d'internet, i es poden consultar, llegir, descarregar i imprimir sense cap cost afegit reproduccions digitals de gran qualitat d'unes 10.000 obres, entre les quals hi ha manuscrits, llibres editats entre els segles XV i XIX, gravats, dibuixos, cartells, fotografies i mapes.

Cervantes Virtual

Projecte d'edició digital del patrimoni bibliogràfic, documental i crític espanyol e hispanoamericà que inclou textes originals i estudis crítics sobre literatura, història i cultura espanyola i llatinoamericana. Inclou reproducció digitalitzada de textes clàssics i moderns en llengua majoritàriament castellana però sense excloure d'altres minoritàries, vídeoteca, fonoteca i entrevistes amb diferents autors. Proporciona, endemés, enllaç a pàgines web de temàtica relacionada amb el món hispànic, així com a biblioteques, llibreries, novetats editorials i obres de referència virtual com enciclopèdies, diccionaris, mapes, etc. La Biblioteca proporciona espais per a grups de discussió virtual i comentaris sobre les obres incorporades al portal.

Gallica

Portal dels documents digitalitzats de la Bibliothèque nationale de France que ofereix textos francesos de totes les disciplines (història, literatura, ciències, filosofía, dret, economia, cienciès polítiques) i totes les èpoques. Es centra en la cultura francòfona però inclou també clàssics estrangers en versió original o la seva traducció.

The OAIster database

Projecte de la University of Michigan Digital Library Production Service. Recull recursos digitals gratuïts orientats a la comunitat acadèmica.

Project Gutenberg

Portal de documents electrònics creat el 1971 pel professor Michael Hart, que inclou obres de literatura i obres de referència de les quals han prescrit els drets d'autor. Recull més de 39.000 llibres electrònics d'accés gratuït, principalment en anglès, però també en altres llengües (català, castellà, portuguès, francès i altres). Els llibres són accessibles per a ordinador, però també es poden llegir en altres formats electrònics a través de PDAs, lectors de llibres electrònics, mòbils, i formats d'audiobooks.

Europeana

Europeana.eu biblioteca digital amb més de 2 milions de registres, incloent imatges, textos, àudio i vídeo de museus europeus, galeries, biblioteques, arxius i col·leccions àudiovisuals.

Internet Digital Arxive

Biblioteca digital sense ànim de lucre amb una missió expressa: «accés universal a tot el coneixement». Ofereix emmagatzematge permanent i accés a les col·leccions de materials digitalitzats, incloent-hi llocs web, música, imatges en moviment i llibres.

Digital Public Library of America

La Biblioteca Pública Digital d'Amèrica ofereix accés a milions de fotografies, manuscrits, llibres, sons, imatges en moviment, i més de les biblioteques, arxius i museus de tot Estats Units.

 

Campus d'excel·lència internacional U A B