Ariana López Pereira

 
Doctorands / Doctorandes
IMG
Títol de la tesi: Cognitive and professional aspects for the improvement of post-editing tasks
Director/a: Dra. Maria Pilar Sánchez Gijón
Tesi en cotutela: -
Data d'inscripció de la tesi: 2018/11/21
Doctorat internacional: -
Idioma de la tesi: Anglés
Resum:

L'àmplia implantació de la traducció automàtica que s'ha dut a terme en la indústria en els darrers anys ha provocat que la tasca de postedició s'inclogui en el flux de treball. No obstant això, els traductors encara fan front a molts desafiaments en realitzar aquesta tasca, des del tipus de treball que han de dur a terme i com ho fan fins al fet que aquesta feina podria no estar remunerada d'acord amb l'esforç que es realitza. En aquest marc, aquest estudi pretén descriure allò que fan els traductors en posteditar segments de traducció automàtica neuronal (TAN), per recopilar dades i determinar si els traductors tarden més temps a posteditar segments amb unes característiques concretes que d'altres. Si s'esdevé aquest fenomen, les dades recopilades permetran detectar comportaments i usuaris, les quals determinaran com aconseguir una major productivitat i oferiran als traductors millors recursos per desenvolupar aquesta tasca, com també la manera de remunerar aquesta activitat correctament.

Becari: No
Tipus de Beca: -
Data d'admissió als estudis de doctorat: 2018/11/21

Línia o línies de recerca a què s'adscriu:

Línia prioritària de recerca de l'Àrea de Traducció i Interpretació: Tradumàtica. TICs aplicades a la traducció
Línia secundària de recerca de l'Àrea de Traducció i Interpretació: Aspectes professionals i laborals de la traducció i la interpretació
Línia prioritària de recerca de l'Àrea dels Estudis de l’Àsia Oriental: -
Línia secundària de recerca: -
Estades predoctorals de recerca: -
Publicacions:

López-Pereira, Ariana. Traducción automática neuronal y traducción automática estadística: percepción y productividad. Tradumàtica: traducció i tecnologies de la informació i la comunicació, [en línia], 2019, Núm. 17, p. 1-19.

 

Comunicacions a congressos: López Pereira, Ariana. Determining translators’ perception, productivity and post-editing effort when using SMT and NMT systems. En Proceedings of the 21st Annual Conference of the European Association for Machine Translation, EAMT, Alicante. 28–30 de mayo de 2018.
Campus d'excel·lència internacional U A B