comunicació no verbal

Grup comunicació no verbal

 

SESSIÓ 2

Comencem per pensar en tot això que podem dir sense pronunciar una paraula. Recordem que el nostre grup és l'encarregat de fer un document audiovisual parlant sobre aquest tema. Per això, imaginem totes aquestes situacions de comunicació no verbal que podem trobar a l'escola i al carrer.

  • Elaborem un llistat que en un futur ens pugui ser útil per l'argument del nostre vídeo!

Fes servir la següent plantilla per elaborar el vostre llistat:

activitats/noverbal2.doc

 

SESSIÓ 3

Ara hem de reflexionar sobre el que poden dir els gestos, les postures, les mirades. Descubrirem que, per exemple, els significats d’un moviment poden ser molt diferents a Barcelona que a Atenes. Això pot produir malentesos, però també situacions molt divertides!.

  • Discuteix amb els teus companys i comenteu si alguna d’aquestes qüestions pot apareixer al vostre vídeo.

activitats/noverbal3.doc

 

SESSIÓ 4

A vegades, encara que vulguem amagar els nostres sentiments o estat d'ànim, la cara que fem ens descobreix. Això és perquè el rostre concentra gran part d'informació sobre nosaltres. 

En la següent activitat tenim diferents rostres, alguns coneguts, que reflecteixen diferents situacions i estat d'ànim.

  • Parla amb els teus companys i intenta treure el màxim de dades:
  • Estat d'ànim,
  • Edat,
  • Situació personal,
  • Etc,

activitats/noverbal4.doc 


SESSIÓ 5

Algú de vosaltres s'ha sentit incòmode anant en metro quan és tot ple? Això és perquè la distància i l’espai que hi ha entre les persones també és una forma de comunicació. Oi que quan tenim confiança amb algú podem estar més a prop i quan estem davant d’un desconegut ens allunyem?

Mira les imatges de l’activitat i escriu les idees que et suggereixen les següents imatges:

activitats/noverbal5.doc

 

SESSIÓ 6

La roba que portem també comunica. Així la nostra vestimenta genera opinions sobre el que som, sobre el nostre caràcter o sobre els nostres gustos. Una forma de vestir concreta es també pot també voler dir una forma de ser, o una forma de pensar. Has pensat mai si la teva forma de vestir té a veure amb la teva personalitat?

Mira el següent vídeo i reflexiona sobre aquestes qüestions.

activitats/noverbal6.doc

 

SESSIÓ 7

Així, hem après alguns elements de la comunicació no verbal, com els gestos, les mirades, la roba, la distància entre les persones. Ara, seguint amb el mateix vídeo, intenta escriure la informació que et transmeten  els fotogrames.

Pensa quines imatges, rostres, robes, gestos, etc.. t'agradaria que estiguessin presents en el teu vídeo.

activitats/noverbal7.doc

 

SESSIÓ 8

Ara som gaire bé experts sobre aquest tema de la comunicació no verbal! El nostre vídeo hauria de poder explicar a la resta de la classe, i a tots aquells que ho vulguin mirar per Internet, aquestes característiques d’aquest tipus de comunicació.

Seguint la graella de l’activitat següent, pensa en com hauríem de ser les imatges sortiran en el teu vídeo. Com s’han de filmar? Quins personatges, quines modes? Que vols transmetre?

activitats/noverbal8.doc

Campus d'excel·lència internacional U A B