L’Any Internacional de la Cristal·lografia 2014 (IYCr2014) està organitzat conjuntament per la UNESCO i per la Unió Internacional de Cristal·lografia (IUCr), i commemora el centenari del descobriment de la difracció de raigs X, un descobriment que va permetre l’estudi detallat de la matèria cristal·lina. L’any 2014 També es celebra el 400 aniversari de l’observació de la simetria dels cristalls de gel feta per Kepler l’any 1611; aquesta observació va ser la llavor dels estudis posteriors sobre el paper de la simetria en la matèria.

 

 

Els principals objectius de l’IYCr2014 són:

  1. Incrementar el coneixement públic de la ciència de la Cristal·lografia i com aquesta impulsa molts desenvolupaments tecnològics en la societat moderna.
  2.  Inspirar la gent jove mitjançant exhibicions públiques, conferències i demostracions pràctiques en escoles.
  3.  Il·lustrar la universalitat de la ciència.
  4.  Intensificar el programa Cristal·lografia a l’Àfrica i crear programes similars a l’Àsia i Amèrica Llatina.
  5.  Fomentar la col·laboració internacional entre científics d’arreu del món, especialment contribucions entre nord i sud.
  6.  Promoure l’educació i la recerca en Cristal·lografia tot incrementant la unió amb altres ciències.
  7.  Involucrar les grans instal·lacions de llum de sincrotró i de radiació de neutrons d’arreu del món en les celebracions de l’IYCr2014 incloent el programa SESAME patrocinat per la UNESCO.
  8.  L’ONU va proclamar el 2014 com l’Any Internacional de la Cristal·lografia (IYCr2014) per celebrar no només el centenari de la difracció dels raigs X com a eina per a l’estudi de la matèria cristal·lina, sinó també el 400 aniversari de l’observació de simetria als cristalls de gel (Kepler, 1611), que va donar lloc a l’estudi aprofundit de la simetria en els materials.

 

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia, amb el suport de l’Àrea de Cristal·lografia i Mineralogia del Departament de Geologia, vol participar d’aquesta celebració organitzant tres exposicions. Es suma així al seguit d’activitats programades al llarg del 2014, com ara el III Concurs de Cristal·lització a l'Escola.

Aquesta pàgina web en donarà fidel testimoni dels materials exhibits.

Campus d'excel·lència internacional U A B