Dinamarca

Existeix una presentació dels palaus de la Casa Reial; també a Rosenborg, Amalienborg i Biblioteca Reial. Vegeu especialment els castells reials de Frederiksborg i Rosenborg. El panteó reial es troba a la catedral de Roskilde. A Frederic V hom deu la Marmorkirken de Copenhaguen (s. XVIII). Altres fundacions regies del mateix segle són l'Acadèmia de Belles Arts i la Manufactura de Porcellana.

Existeix una història de les col·leccions daneses, especialment les reials del segle XVII al XIX, les quals han absorbit conjunts com el Museum Wormianum de l'erudit Ole Worm. Actualment es guarden a la Kongelige Bibliotek, el Statens Museum for Kunst i el Nationalmuseet de Copenhaguen. Vegeu Jørgen Hein, Learning versus status?: Kunstkammer or Schatzkammer.

Una col·lecció privada és la formada a Roma per l'escultor Bertel Thorvaldsen, i després transportada a Copenhaguen. Una altra gran col·lecció d'escultura és la de l'industrial cerveser Ny Carlsberg. Una gran col·lecció privada de pintura és la de l'industrial tabaquer Heinrich Hirschsprung (donatiu de 1902).

Campus d'excel·lència internacional U A B