Obra divulgativa de Sergio Rossi

 

Un viaje a la antártida (2013) - Assaig -

L’Antàrtida constitueix un veritable laboratori natural que permet estudiar la història del nostre planeta i entreveure els riscs mediambientals als quals s’enfronta actualment l’home. Aquest continent, una gran extensió d’aigua, roca i gel en continu moviment, exerceix un paper decisiu com a regulador del clima global del planeta i conté prodigioses i poc conegudes formes de vida.

Disponibilitat

 

 

La Antártida: el futuro del continente blanco (2012) - Assaig -

A bord del vaixell alemany Polarstern, l’autor viatja a la zona de Larsen, a l’Antàrtida. Presenta la flora i la fauna que viuen a la superfície gelada i els fons marins del continent blanc, tot explicant la gran importància de mantenir el seu equilibri per preservar el del propi planeta.

E-Book

 

El planeta azul (2011) - Assaig -

Els oceans són el més gran conjunt d’ecosistemes del nostre planeta i, alhora, el més desconegut. L’autor alerta sobre els problemes que amenacen l’existència dels nostres mars i, per tant, la nostra pròpia existència, i proposa mesures urgents per a gestionar un entorn sostenible i recuperar l’equilibri perdut.

Ressenya ampliada

Disponibilitat

 

 

El cementerio de icebergs (2010) - Novel·la -

2013, estiu austral. Quatre científics xinesos apareixen degollats a prop de la base alemanya Neumayer, a l’Antàrtida, i no hi ha pistes que esclareixin els assassinats. Però aquest és només el principi...
Un intrigant ecothriller amb l’Antàrtida com a gran protagonista, i que adverteix sobre el perill de l’explotació indiscriminada de l’únic continent del món que, fins ara, ha escapat a la mà de l’home.

Disponibilitat

   

 

Medusa (2007) - Novel·la -

Escrita juntament amb en Toni Polo, i encara que sigui una novel·la els autors ens adverteixen sobre el perquè de la proliferació de meduses als mars, sobre quines conseqüències pot tenir a curt termini i com pot prevenir-se. L'argument es centra en dos joves biòlegs i una científica italiana que s'embarquen rumb a Nigèria per investigar la proliferació d'una voraç espècie de meduses que està esgotant la pesca a tots els continents i amenaça amb arruïnar el sector turístic.

Disponibilitat

Campus d'excel·lència internacional U A B