Exposició presencial a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia

 

La ciència com a font d’inspiració per a la poesia, i mostrar les diferents interpretacions que el llenguatge poètic en fa del món científic. Això és el que pretén aquesta exposició. En ser la primera d’aquesta temàtica que organitza la Biblioteca, s’ha volgut fer una selecció de poemes que abracés la ciència de la forma més àmplia possible. A més, també se li ha volgut donar més relleu i difusió, incorporant-la al calendari d'activitats del 14è Festival nacional de poesia que es celebra a Sant Cugat.

 

 

 

(Si voleu descarregar-vos el punt de llibre, cliqueu sobre la imatge)

 

 

 

En aquesta ocasió, l’exposició està repartida entre les vitrines de l’entrada de la Biblioteca, el hall i la Sala General.

A l’expositor gran, a part dels poemes exhibits, es poden veure una sèrie de vídeos on es recita poesia científica:

 

A l’expositor petit, s’ha reunit la poesia triada sobre matemàtiques, i es pot veure també la presentació La poesia de les matemàtiques, a partir d’una conferència de Xavier Xarles.

 

Al hall d’entrada s’ha instal·lat un muntatge planetari, amb poemes d’Assumpció Forcada; i l’expositor amb els poemaris triats per facilitar la consulta i el préstec.

 

I per acabar, a la Sala General, s’han desplegat els poemes dedicats a Isaac Newton, Santiago Ramón y Cajal, Lynn Margulis, Marie Curie I, Charles Darwin i Alan Turing.

 

 

Campus d'excel·lència internacional U A B