COUNECT

La Cooperação Universitária Entre Cátedras (COUNECT) neix amb el desig que diferents universos creatius intereactuin en un context acadèmic.

Es tracta d'un projecte transversal i col·lectiu, obert a escriptors, músics, cineastes, artistes plàstics, investigadors i estudiants. Mitjançant la presentació d'interpretacions, lectures i perspectives sobre un tema en concret, aquest espai pretén promoure contactes i ser un punt de trobada on hi tingui cabuda un ampli ventall d'idees i pensaments.

L'estrena d'aquesta plataforma és un homenatge a dos grans escriptors portuguesos en el moment en què es commemora el 90è aniversari del naixement de José Saramago i el 125è de Fernando Pessoa. Comptem amb la col·laboració de la Càtedra Fernando Pessoa de la Universidad de Los Andes (Bogotá), i aprofitem la realització de la Feira do Livro en aquesta ciutat (FiLBo2013, en què Portugal n'és el país convidat), per a donar forma a aquest projecte que desitgem que, día a día, continuï creixent.

Suscitar inquietuts properes a ambdós autors, aprofundir en algunes d'aquestes qüestions per a portar-les més enllà. Dos espirals en constant desenvolupament, creant i establint punts de contacte. Benvinguts a COUNECT.

 

- Helena Tanqueiro, Coordinadora de la Càtedra José Saramago.

Campus d'excel·lència internacional U A B