Inici

Les Biblioteques de la UAB, en concret la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, la Biblioteca de Ciències Socials, la Biblioteca d’Humanitats i la Cartoteca, s’han volgut afegir a les diverses commemoracions que s'estan generant al voltant del Tricentenari de l'11 de setembre de 1714, presentar-vos una sèrie d’articles, recursos i eines bibliogràfiques que ajuden a conèixer el llegat d'una societat molt viva, comprendre el significat d'una desfeta i afavorir la reflexió sobre el nostre futur.

Per poder portar a terme aquesta exposició col·lectiva hem comptat amb l’estimable ajuda dels professors: Lluís Roura i Aulinas del Departament d'Història Moderna i Contemporània, Sebastià Solé i Cot del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques, F. Xavier Vall i Solaz del Departament de Filologia Catalana, i Agustí Nieto-Galan del Centre d'Història de la Ciència, CEHIC, els quals han col·laborat amb diversos articles que trobareu en aquest web i que ens donen una visió dels fets de 1714.

També hem comptat amb l’ajuda de SIBHIL·LA. Servei d'Informació Bibliogràfica i de Documentació d'Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya que han col·laborat amb una extensa bibliografia que ajudarà a l’usuari a trobar tots de recursos bibliogràfics sobre els fets de 1714.

Durant els mesos de setembre-octubre de 2014 trobareu exposicions bibliogràfiques a les vitrines expositores de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, a la Biblioteca de Ciències Socials i a la Biblioteca d’Humanitats i Cartoteca General.

Campus d'excel·lència internacional U A B