La Penombra

Uns instants de penombra abans de l'albada: els anys 70, el Dr. Ripoll i l'associació amb el MAC.

cautorroella.fw_.pngEn el moment de la seva creació i durant la dècada de 1970, l’arqueologia de la UAB va estar molt relacionada amb les activitats i excavacions del Museu Arqueològic de Barcelona. En especial, amb les excavacions en el jaciments Empúries i Olèrdola.

La recerca, a càrrec del Dr. E. Ripoll director del Museu d’Arqueologia de la Diputació de Barcelona i del seu personal, es fa a l’ombra d’aquesta institució.

Pel que fa a la Prehistòria es va concentrar en aspectes de les societats paleolítiques i en l’Art rupestre. Tanmateix es varen apuntar alguns elements originals (d’Arqueologia d’América o de Paleoantropologia) que fructificarien molts any desprès.

Amb l’apertura dels estudis a Lleida i a Girona i la incorporació de nou personal docent s’obriria la recerca cap a l’Edat del Bronze final a Astúries i a les terres de Lleida i cap a estudis de Paleomesolític a les comarques gironines amb les excavacions de la zona de Serinyà i comarques gironines durant la segona meitat dels anys setanta.

 

Relacions del Museu Arqueològic de Catalunya amb la UAB

Campus d'excel·lència internacional U A B