Recuperació de la memòria històrica

RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA
El compromís social de l’Arqueologia amb la nostra Història mes immediata ha estat present col·laborant en projectes inclosos en la tasca de recuperació de la memòria històrica, com p.e. en l’excavació i estudi de les fosses de les persones assassinades pel franquisme en diversos llocs de l’Estat: Catalunya, Andalusia, i Castella-La Mancha, sempre col·laborant amb el “Foro por la Memoria” i altres associacions memorialistes. 

 

memoriahistorica.fw_.png

 

De 2006 fins a 2007 es va treballar el projecte: Documentació i excavació arqueològica de les foses comunes de Can Massana (El Bruc) i del Cementiri Vell (Olesa de Montserrat). Contrastació arqueològica de les fonts documentals i testimonis orals Finançat per  Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AREM2005-10006) dirigit per Ermengol Gassiot Ballbè.

La UAB ha participat en altres projectes de recuperació de la memòria i de valorització del patrimoni arqueològic com els realitzats a Nicaragua amb la UNAM  o el realitzat amb la comunitat Bribi de Costa Rica (veure la memòria)

Campus d'excel·lència internacional U A B