Eines i recursos

Programas i eines per crear fonts

FontStruct. Editor online de fonts tipogràfiques. FontForge. Programa d'edició gratuït per a Windows, Mac OS i Linux. Pot editar TrueType (.ttf), PostScript (.ps) i OpenType (.otf).   BitfontMaker. Senzilla eina online per crear senzilles fonts de formes geomètriques.
  Type light. Editor d'OpenType. Gratuït per a us personal i per a usos comercials limitats. gbdfed Bitmap Font Editor . Permet crear i modificar arxius bitmap.  L'editor treballa nativament amb fonts BDF. Font Constructor. Aplicació per a Mac. Sense suport actualment.
Raster Font Editor v0.14 . Editor per crear fonts bitmap.   FontSquirrel. Create Your Own Font. Eina online per crear fonts 100% gratuïtes per a us comercial. MyScriptFont.com. Eina gratuïta per crear una font amb la vostra pròpia cal·ligrafia.

 Altres utilitats

CopyPasteCharacter.com. Aplicació que permet copiar i pegar caràcters especials en els vostres dissenys.   Font Finder. Plug in per que des del vostre navegador pogueu analitzar una font tipogràfica i ajustar els seus elements estilístics.  MyFontbook, A Browser-Based Free Font Viewer. Eina gratuïta per previsualitzar, classificar i organitzar des del vostre navegador els jocs de fonts tipogràfiques instal·lats al vostre ordinador.
 Readability. Eina per que permet la lectura de pàgines web eliminant possibles molesties derivades del sobre-disseny que sovint es troba a la web. TextMod 2.1. Generador de text que permet modificar els textos per ajustar-se al vostre set de caràcters i testar així diversos elements de les vostres fonts.   TypeIt: Type accent marks, diacritics and foreign letters online. Typelt permet afegir accents, puntuacions i caràcters especials a mida que es va escrivint en cas de que no disposeu d'un teclat adequat.
   Typograph: Scale & Rhythm. Un assaig i una eina tot en un per ajudar-vos a dissenyar els vostres textos per a pàgines web. Typography Keyboard Layout. Un altre utilitat per inserir caràcters especials. Web Font Specimen. Recurs gratuït per provar com una font determinada es visualitza en un entorn web.

Llibreries de fonts

 1001 Free Fonts. Des de 1998 un dels arxius de fonts online més populars.   1001 Fonts. Fonts gratuïtes per categories. Amb pre-visualitzador. Better Fonts . Més de 10.000 fonts disponibles. Porta incorporat un útil pre-visualitzador.  
   Blambot. Fonts per a diàlegs, efectes de so i disseny de capçaleres. Blambot és una firma especialitzada en el disseny de fonts per a rotular còmics i novel·les gràfiques. Ofereix gratuïtament moltes fonts per a usos no comercials i per a la creació independent. Podreu trobar també consells i tècniques relacionades amb la retolació d'historietes. Dafont. Una de les pàgines més populars per descarregar fonts tipogràfiques. The Font Pool. Més de 90.000 fonts ordenades per categoria i per dissenyador. Fonts 500. Les 500 millors fonts a la web. Amb pre-visualitzador.
 Free Mac Fonts. Fonts per ordinadors Mac.   SearchFreeFonts. Més de 13.000 fonts  disponibles gratuïtament.   Urban Fonts. Més de 8.000 fonts i floritures.
Campus d'excel·lència internacional U A B