Disseny

A 20 Minute Intro to Typography Basics. Breu introducció a la tipografia com a part d'una lliçó d'un curs de disseny gràfic (en el qual la tipografia té un paper importantíssim). Entrevista amb el dissenyador Michael Bierut sobre tipografia, a Scholarly Kitchen. Learn About Fonts & Typography. Secció de Fonts.com amb informació útil sobre les arts tipogràfiques. Des de les bases de la creació de tipus als usos pràctics de números i símbols. Nice Web Type. Web dedicada a la millora de l'estil i la pràctica tipogràfica.
So You Need A Typeface (Infographics). Útil infogràfic per ajudar-nos a escollir la font adient pel nostre treball de disseny.

The Taxonomy of Type. Aquest breu article introductori té l'objectiu d'ajudar al dissenyador a distingir les característiques bàsiques dels diferents tipus.
 Typeface Anatomy and Glossary. Llista de les abreviatures emprades en els noms de les fonts tipogràfiques i als elements als que fan referència.  Typography Checklist (fitxer PDF). Llista compilada per Jason DewinetzIf amb útils consells i punts d'anàlisi a tenir en compte abans d'abordar un projecte de disseny.  Taxonomy of Type   The Ails Of Typographic Anti-Aliasing. Com aconseguir un text nítid per ser visualitzat en un monitor d'ordinador?
 Todd Klein  Todd Klein. Veterà dissenyador de logotips i rotulista de còmics ofereix a la seva web anàlisi i consells sobre la matèria.    A Guide to Web Typography. Com fer que un disseny de pàgina web destaqui gràcies a la tipografia.  Four Ways to Mix Fonts. Com saber quines fonts tipogràfiques combinen bé juntes? Quatre consells sobre com aconseguir-ho, basats en una idea bàsica: manté una cosa consistent, deixa variar l'altre.
A few things I’ve learned about typeface design. Article de Gerry Leonidas amb motiu del 10é aniversari del curs de postgrau MA Typeface Design programme recollint alguna de les reflexions i idees, nascudes de l'experiència, relatives al disseny i l'ús de fonts tipogràfiques.  A few things I learned about typeface design  The Principles of Beautiful Typography. Tipografia i disseny web.  Beginner’s Guide to OpenType. Guia sobre OpenType (OT).
.Making Geometric Type Work  Making Geometric Type Work. Fonts geomètriques i el seu dur camí cap a l'acceptació Typeface Anatomy and Glossary   

What is typography today? La tipografia no és només dissenyar o escollir una bona font.

 Wallpaper : Font Anatomy.
Útil wallpaper amb els diferents elements
estilístics que podem trobar en el disseny
d'una font tipogràfica.
Font Anatomy

 

Campus d'excel·lència internacional U A B