Notícies

El grup MIRAS es complau de presentar la primera edició del Postgrau en Interpretació als serveis públics a Catalunya, un curs que pretén formar a persones perquè puguin treballar com a intèrprets als diferents àmbits dels serveis públics (sanitat, educació, serveis socials, justícia, policia).

El postgrau començarà el 9 de novembre i finalitzarà al juny del 2013, i presenta canvis respecte l'edició del curs d'especialització anterior: enguany es tracta d'un postgrau, l'oferta de llengües s'amplia (àrab, romanès, rus, xinès, anglès i francès) i el nombre d'hores lectives també, ja que augmenta fins a 30 ECTS. Tot això ens permetrà aprofundir, encara més, en les destreses específiques per a la interpretació en les diferents combinacions lingüístiques ofertes.

El postgrau es realitzarà a l'Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l'IGOP (Institut de Governació i Obres Públiques; Passeig Urrutia, núm. 17, 08042 - Barcelona) i la preinscripció es podrà formalitzar fins al 23 de setembre de 2012.

Per a més informació sobre la matrícula, els requisits d'admissió i d'altres aspectes, podeu consultar la web del postgrau o podeu escriure'ns a  formacio.isp.catalunya@uab.cat.                                                                                                

 

                                                                                                  ***

 

El Grup de recerca MIRAS del Departament de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza la III Jornada de traducció i interpretació als serveis públics a Catalunya. Per donar continuïtat als temes que es van tractar en les edicions de 2010 i 2011, la jornada d’aquest any oferirà elements de reflexió sobre diferents qüestions relacionades amb la regularització dels serveis de TISP. Comptarem amb la col∙laboració de convidats de l’àmbit local i internacional, que exposaran la seva visió des de la perspectiva acadèmica i des de l’experiència sobre el terreny, amb l'objectiu de proposar‐vos una tarda dinàmica de reflexió, aprenentatge i debat sobre un tema candent i d’interès creixent a les societats de caràcter multicultural.  
Conclourem la jornada amb la satisfacció de poder fer el lliurament de diplomes als estudiants de la primera formació especialitzada en interpretació als serveis públics a Catalunya que el grup MIRAS ha posat en marxa durant aquest curs acadèmic. Caldrà un refrigeri per celebrar‐ho!

 

                                                                                                   ***

 

El grup MIRAS celebra la publicació del llibre Comunicar en la diversitatIntèrprets, traductors i mediadors als serveis públics. La presentació tindrà lloc el 10 de novembre de 2011 a la Universitat de Vic (Veure arxiu) y el 16 de novembre de 2011 a la Universitat Autònoma de Barcelona (Veure arxiu).

 

 

                                                                                                                                 ***

 

El 8 d'octubre de 2011 es va celebrar la inauguració del Curs d'Especialització en Interpretació als Serveis Públics de Catalunya. (Llegir el discurs inaugural de Jacqueline Minett, Vicedegana d'Ordenació Acadèmica, Facultat de Traducció i d'Interpretació, Universitat Autònoma de Barcelona).

El curs 2011-2012 s'oferirà la primera edició del Curs d'Especialització en Interpretació als Serveis Públics de Catalunya, creat i coordinat pel Grup MIRAS, amb la col·laboració de Linguamón-Casa de les Llengües i de la Direcció General per a la Immigració. Per a més informació, visiteu la pàgina web del curs:

http://pagines.uab.cat/formacio_isp_catalunya

Campus d'excel·lència internacional U A B