Marçal Itarte

- On treballes? En què consisteix la teva feina? Com vas accedir?

En aquest moment estic aturat i a l'espera que comenci l'estiu per fer la temporada de casals d'estiu i colònies. Les feines que he tingut més relacionades a l'educació social han estat en centres oberts, així que es podria dir que he treballat més amb infants i adolescents en situació de risc d'exclusió social. Tot i això també surten feines més encarades a la educació en el lleure.

La feina consisteix en educar tenint en compte un seguiment i una atenció especialitzada i curosa centrada tant en els participants com en les famílies. Penso que el treball amb la família és molt important ja que és l'entorn més directe que els infants tenen més enllà de l'escola.

 

- Quines altres feines més rellevants has realitzat en l’àmbit de l’educació social?

A part de treballar a centres oberts i fer casals i colònies he treballat com a dinamitzador a la Oficina de Joventut de Granollers. És una feina més marcada per allò institucional però també hi ha moltes facilitats per proposar projectes nous. En el nostre cas concret anàvem a les escoles a plantejar projectes i els joves venien al casal a proposar les seves idees per fer més projectes.

També he fet de voluntari a una escola primària a Nepal, i tot i que la barrera lingüística és difícil de superar i que la feina era més aviat de mestre és tota una experiència i et permet avaluar la teva pròpia pràctica educativa per fer-la millor.

 

- Què és el que més valores de la formació rebuda a la facultat?

El que més valoro de la formació a la facultat són les assignatures que m'han permès despertar i desenvolupar els meus sentits crític i constructiu. Tot i això també he de dir que pel que fa a mi,  hauria preferit més pràctiques que teories i amb això no vull dir que la teoria no sigui important. Més aviat em refereixo al fet de posar-se en les diferents situacions que et pots trobar com a educadora social.

 

- Quin consell donaries als futurs educadors i educadores socials?

L’únic consell que em veig capaç de donar és que mantinguin l'esperit vocacional d'ensenyar i aprendre amb molta humilitat. Empapar-se de coneixements i transmetre'ls des del cor.

Campus d'excel·lència internacional U A B