Issvel López

- On treballes? En què consisteix la teva feina? Com vas accedir?

Actualment estic fent substitució en un CRAE. La meva feina consisteix , bàsicament, en vetllar que el dia a dia dels nens que estan a la Llar sigui el més adient possible. Intentem, per exemple, resoldre els conflictes que puguin sorgir durant el dia. Treballem molt  perquè la convivència sigui la més positiva possible entre els joves i també amb els educadors. Com només faig suplències no m’encarrego de realitzar informes com PEIs o ITSEs però intento vetllar que portin a terme accions tant quotidianes però important com fer les tasques que corresponen, que facin tot el que correspon amb termes d’higiene, que facin els deures, etc. Encara que això soni al mateix de sempre, a lo que sentim durant 4 anys, també hi ha una tasca molt important i és el fet de sortir amb ells, anar a passejar, jugar i  passar estones de descans i diversió perquè són els moment on més es gaudeix i s’aprèn d’ells.

He pogut a accedir a aquesta feina gràcies a la realització de les practiques de 4rt. Després d’acabar el grau, els treballadors del centre estaven disposats a contar amb mi els dies que, per algun motiu, un altre educador en plantilla no pugui.

 

- Quines altres feines més rellevants has realitzat en l’àmbit de l’educació social?

A part d’aquesta feina no he tingut cap altre en l’àmbit de l’educació social.

 

- Què és el que més valores de la formació rebuda a la facultat?

A part d’algunes assignatures teòriques, de tota la formació, el que més valoro són els pràcticums i veure la realitat de l’educador social en primera línia. És molt important tenir bagatge teòric però un cop que comences a treballar i a conèixer a les persones amb les qual treballes comences a entendre moltes coses de la professió i a crear realment la teva forma de treballar i relacionar-te amb les persones. El que aprens a l’aula es molt important però on creixes com a persona és en el dia a dia sent educador/a social.

 

- Quin consell donaries als futurs educadors i educadores socials?

Amb els temps que corren sobretot no posar-se nerviós encara que és molt difícil no estar-ho en aquests moments. Però hem de ser positius perquè quan menys t’ho esperes alguna coseta pot sortir.

Campus d'excel·lència internacional U A B