L'any de la llum

El 20 de desembre de 2013, l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar 2015 com l’Any Internacional de la Llum i de les tecnologies basades en la llum (IYL 2015).

Aquesta proclamació pretén augmentar la consciencia de com les tecnologies basades en la llum promouen el desenvolupament sostenible i proporcionen solucions a reptes globals en energia, educació, agricultura, salut i comunicacions.

El seu objectiu principal és posar de manifest la importància de la llum i de les tecnologies òptiques en les nostres vides, pel nostre futur i pel desenvolupament de la societat. Entre els objectius principals de l’IYL2015 destaca millorar el coneixement de la societat sobre què és la llum, com està present en les nostres vides diàries així com el paper essencial que juguen les tecnologies basades en la llum en el futur desenvolupament de la societat.

L’IYL2015 pretén també incentivar activitats orientades a la difusió de la cultura científica entre els joves i del paper fonamental de la llum en el desenvolupament de la ciència, fomentar vocacions científiques així com augmentar la cooperació internacional.

L’IYL2015 vol vetllar també per promoure el coneixement de la importància de la ciència i les tecnologies basades en la llum per l’assoliment d’un desenvolupament sostenible i per la millora de la qualitat de vida degut a la seva importància en àrees com la medicina, la informació i les comunicacions o l’energia. També es vol evidenciar la relació entre profunda relació que existeix entre la llum, l’art, l’arqueologia o l’arquitectura, per donar alguns exemples.

Podeu trobar més informació sobre l’IYL2015 a les webs:

www.light2015.org

www.luz2015.es

Campus d'excel·lència internacional U A B