Exposició presencial a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia

L’exposició vol posar de manifest la importància de la llum i ser un aparador de diferents tecnologies òptiques. La relació d’aparells exhibits, amb les seves principals característiques, la trobareu a l’apartat Aparells exposats d’aquesta web.

 

 

                                                               (Si voleu descarregar-vos el punt de llibre, cliqueu sobre la imatge)


Una exposició que reclama la participació activa de l’espectador. Per veure com és la nostra imatge en un mirall còncau o convex, per captar l’espectre de la llum en forma de línies de colors separades, per apreciar com l’ocell de l’holograma captura l’aliment amb el bec.
Un exemple més: Heu mirat a través de la xarxa de difracció bi-dimensional, formada per petites ratlles molt juntes i perpendiculars entre sí, que està col·lada a sobre del làser, i que actua com a xarxa de difracció dispersant els colors de la llum que la travessa?

El vídeo Photonics acaba de posar de manifest com estan de presents les tecnologies basada en la llum en les nostres vides diàries. I la següent relació de Premis Nobel de Física explica com s'ha anat desenvolupant l'òptica.

 

                                        

 

 

La mostra, amb tot, no acaba aquí. Al hall de la Biblioteca, davant del taulell de préstec, trobareu una selecció de llibres sobre òptica que us serviran per aprofundir en la matèria. I el perfil biogràfic de la Doctora María Josefa Yzuel Giménez, professora emèrita de la nostra Universitat i presidenta del comitè espanyol per a l'Any Internacional de la Llum 2015.

 

                                                   

                                                                                                        (Recorregut fotogràfic per l’exposició)Campus d'excel·lència internacional U A B