Enllaços

Generals

* http://www.lehman.cuny.edu/ile.en.ile/ La web Île en île conté informació cultural sobre les àrees insulars. En la secció literària es presenten més de 250 autors francòfons insulars amb dossiers que inclouen presentacions bio-bibliogràfiques així com i links diversos dels autors de Comores, Madagascar, Maurici i la Reunión i una selecció de textos literaris que es poden escoltar en format àudio.

* http://www.culturessud.com/ Cultures Sud (abans Notre Librairie) és una revista digital sobre les literatures francòfones del Sud. La majoria dels números es poden consultar en versió electrònica. Ofereix una aproximació crítica i de divulgació a les literatures africanes i indoceàniques a través de dossiers temàtics, articles, ressenyes, entrevistes i bibliografies.

* http://www.africultures.com/php/ Africultures és la revista digital de referència sobre les cultures africanes, principalment francòfones. Cobreix l’actualitat cultural: arts visuals, escèniques, literatura, etc. Disposa d’un buscador que permet localitzar articles, ressenyes, entrevistes, etc. sobre un autor, tema o país determinat.

* http://www.maloya.org/. Aquesta web, dedicada a les culturas i identitats indoceàniques ofereix el panorama més actual de la vida cultural i artística de la zona, posant un accent especial en la producció en crioll.

* http://www.editionska.com/ L’editorial K´A presenta un important catàleg de llibres, Cds i vídeos produits per artistes de l’Oceà Índic, tant en crioll com en francès, així com de publicacions universitàries sobre les cultures i les literatures d’aquesta àrea.

* http://tice3.univ-reunion.fr/litrun/index.php/le-crlhoi Aquesta pàgina de la Université de La Réunion presenta la recerca, en els diferents camps de les humanitats, sobre l’Oceà Índic i permet de conèixer les línies de recerca i els treballs de nombrosos investigadors i doctorands. Es tracta del principal espai universitari internacional de referència sobre aquesta àrea.

* http://olloi.mu.refer.org/ Aquesta pàgina, vinculada a l’AUF (Agence Universitaire de la Francophonie) forma part d’una plataforma de recerca, documentació i intercanvi entre investigadors, docents i estudiants africans i indoceànics. Proposa una biblioteca en línia.

* http://www.lib.umich.edu/database/litt-rature-de-l-oc-indien La University of Michigan proposa una base de dades útil sobre les literatures francòfones indoceàniques, des dels seus origens fins les independències.

* http://jacbayle.perso.neuf.fr/livres/Indien/liste10.html Biblioteca insular, creada el 1998, que proposa una lectura conjunta de les obres dels escriptors insulars i de les de temàtica insular produïdes per autors continentals.

Madagascar

* http://www.bibliothequemalgache.com/ Web de la biblioteca de Madagascar, creada el 2006. Conté reedicions electròniques de textos lliures de drets d’autor que es poden descarregar de manera gratuita. També hi ha catalogades obres en format paper.

* http://www.haisoratra.org/ Web dedicada a la promoció de la literatura malgaix. Conté informació sobre gèneres orals (Hainteny, Kabary, etc.) i escrits.

* http://cultmada.blogspot.com.es/ Edició i reedició de textos antics i moderns de temàtica malgaix tant històrics com literaris.

    Jean-Luc Raharimanana

* http://www.lehman.cuny.edu/ile.en.ile/paroles/raharimanana.html

Maurici

* http://www.bibliothequenumerique-ilemaurice.com/ La pàgina web de la biblioteca electrònica de Mauricio ofereix un catàleg de la literatura mauriciana, especialment la francòfona.

* http://www.gov.mu/portal/sites/ncb/mac/nlibrary/index.html Web de la biblioteca nacional de Maurici. Catàleg en línia.

* http://www.kiltir.com/index.shtml Aquesta pàgina trilingüe (francès, anglès i crioll Mauricio) proporciona informació sobre autors, obres i llur recepció crítica.

    Ananda Devi

* http://anandadevi.cinequanon.net/Ananda_Devi/Accueil.html Web oficial de l’autora, amb textos inèdits.

Moçambic

* http://revistaliteratas.blogspot.com.es/ Revista digital sobre literatura moçambicana, tant poesia com prosa i assaig.

* http://maschamba.weblog.com.pt/

 

Al catàleg de les Biblioteques de la UAB podeu trobar informació buscant per matèries:

* Índic, Illes de

* Literatura francesa - Països estrangers

* Literatura mauriciana

* Literatura moçambiquesa

* Literatura de l'Illa de Reunió

Si voleu saber quines obres tenim de cada autor cliqueu en els enllaços següents:

* Coelho, Joao Paulo Borges

* Devi, Ananda

* Raharimanana, Jean-Luc

També es pot trobar informació sobre els diferents autors buscant al catàleg per matèria.

Totes aquestes cerques les podeu fer també al CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes).

A part dels catàlegs (UAB i CCUC) també podeu trobar informació a Trobador (Portal d'accés als recursos electrònics de les Biblioteques de la UAB)

Campus d'excel·lència internacional U A B