Skip to Content
Universitat Aut騨oma de Barcelona

Presentaci贸

L鈥檃ny 2010 es van complir cent cinquanta anys del naixement de Joan Maragall (Barcelona 1860-1911). Aquest any, el 2011, es commemora el centenari de la seva mort. Per tal de celebrar aquesta doble efem猫ride s鈥檋a impulsat un seguit d鈥檃ctivitats a l鈥檈ntorn d鈥檜n dels escriptors catalans m茅s importants de la literatura catalana contempor脿nia.

L鈥檕bjectiu d鈥檃questa celebraci贸 茅s estudiar la figura de Maragall en una revisi贸 que vagi m茅s enll脿 del poeta ja consagrat en el canon de la literatura catalana, i que el presenti sota els seus diversos aspectes d鈥檌ntel路lectual que, des de la seva identitat modernista i catalanista, incideix en els debats pol铆tics, est猫tics i espirituals del seu temps, tot fent propostes que ens poden ajudar a entendre tamb茅 el m贸n contemporani.

La Instituci贸 de les Lletres Catalanes ha impulsat l鈥橝ny Maragall (http://www.joanmaragall.cat/), que pret茅n promoure i divulgar els actes organitzats durant aquesta celebraci贸. Diversos Departaments universitaris, d鈥檃ltra banda, promouen la celebraci贸 d鈥檜n congr茅s internacional, que se celebrar脿 el setembre de 2011, i impulsen una edici贸 cr铆tica i completa que integri les recerques desenvolupades en aquests darrers anys.