Skip to Content

Equip ICE-UAB Clàssiques

Universitat Autnoma de Barcelona

Inici

L'Equip de Formació i Innovació de Llengües i Cultura Clàssiques de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, nascut el curs 2008-2009, es proposa reflexionar sobre la situació i la didàctica de les matèries de clàssiques a l'ensenyament secundari i participar en la formació del professorat de llatí, grec i cultura clàssica.

Adreça de contacte: classiquesiceuab@gmail.com.

Aula virtual de l'ICE de la UAB

Espai dels equips de personal formador de l'ICE-UAB.

 

Foto de capçalera: Capvespre al cap Súnion, Aitor López de Audikana (CC).

XI Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques, Tarragona, 10 i 11 de març del 2017

Un any més el nostre equip participa en l'organització de les Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques, que pretenen ser lloc de trobada del professorat de clàssiques i un espai d’intercanvi de projectes, de comunicació d’experiències eucatives i de presentació de recursos per a l’aula. Enguany les jornades tindran lloc integrament a Tarragona, amb la finalitat principal de donar a conèixer la Tàrraco tardoromana i paleocristiana així com les seves possibilitats didàctiques. Programa i inscripció al web del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats.

Ha aparegut el tercer número de Methodos. Revista de didàctica dels estudis clàssics

Ha sortit el tercer número de Methodos, que aborda el que actualment constitueix la principal innovació en l'aprenentatge de les llengües clàssiques, els mètodes actius, amb la presentació de diversos projectes desenvolupats en aquest sentit tant a la secundària com a la universitat. També s'hi poden trobar altres experiències orientades a donar suport a l'aprenentatge del lèxic amb suport de les TIC així com a fer comprendre el funcionament de certes categories gramaticals que poden resultar difícils per als estudiants. D'altra banda, la reconstrucció històrica també es mostra com un mitjà efectiu per acostar el món antic al públic actual. Finalment diverses propostes aposten per la interdisciplinarietat o les TIC per apropar els alumnes a la cultura, la literatura i la tradició clàssiques.

Accés a Methodos. Revista de didàctica dels estudis clàssics

VIII Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques, 14 i 15 de març de 2014

Com els darrers anys, participem en l'organització de les Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques juntament amb el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats i l'ICE de la Universitat de Girona.

Us esperem divendres 14 de març a la tarda a la Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, seu habitual de les Jornades des de 2010. Dissabte 15 de març ens traslladarem a la població lleidatana de Guissona, on podrem gaudir d'una visita guiada al parc arqueològic i al Museu i fer un tast de les activitats didàctiques que ofereixen.

Programa i inscripció

Paideia. II trobada de didàctica dels estudis clàssics, 6 - 7 de setembre de 2013

Paideia. II trobada de didàctica dels estudis clàssics se celebrarà el divendres 6 i el dissabte 7 de setembre de 2013, organitzat pel Grup de Didàctica de les Llengües i la Cultura Clàssiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. El primer dia les sessions tindran lloc a la Facultat de Lletres de la UAB, a Bellaterra, el segon a la Casa de Convalescència de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. La primera sessió inclourà un seguit de ponències al voltant de mètodes actius en l’aprenentatge del llatí i del grec, complementades amb una taula rodona sobre la mateixa qüestió. La segona sessió se centrarà en la interdisciplinarietat en els estudis clàssics. Les sessions Barcamp acolliran les comunicacions lliurement aportades pel professorat de secundària o universitat sobre experiències o propostes didàctiques relacionades amb qualsevol tema d’estudis clàssics.

Primera circular i programa

VII Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques

Els dies 15 i 16 de març de 2013 se celebrarà la setena edició de les Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques que organitzen conjuntament el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats i l'ICE de la UAB. Com en les tres edicions anteriors, ens trobarem a la Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, seu de l'ICE de la UAB. Esperem que el programa sigui d'interès per al major nombre possible de professors i professores de clàssiques de secundària i us convidem a tots a participar-hi.

Programa

Celebrades les VI Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques

Els dies 16 i 17 de març de 2012 s'ha celebrat la sisena edició de les Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques, organitzades conjuntament pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats i l'ICE de la UAB, un cop més a la Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Aquí en podeu veure un recull de fotos:

 

VI Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques

Els dies 16 i 17 de març de 2012 se celebrarà la sisena edició de les Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques, organitzades conjuntament pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats i l'ICE de la UAB. Com en les dues edicions anteriors, tindran lloc a la Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, seu de l'ICE de la UAB. Convidem a participar-hi a tot el professorat de clàssiques de secundària.

Programa i inscripció

Reneix la revista digital Methodos

La revista digital Methodos reneix de les seves cendres. Methodos. Revista electrónica de didáctica del latín va ser fundada i dirigida en la seva primera època per Pedro Luis Cano, però els seus continguts ja fa temps que no eren accessibles a la xarxa. Ara es recupera amb un nou títol: Methodos. Revista de didàctica dels estudis clàssics serà publicada en endavant per Paideia. Grup de Didàctica de les Llengües i la Cultura Clàssiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, que integra professors del Departament de Ciències de l'Antiguitat i l'Edat Mitjana i de l'Equip de Formació i Innovació de Llengües i Cultura Clàssiques. Methodos publicarà articles sobre didàctica de les llengües i la cultura clàssiques en qualsevol nivell educatiu. La seva vocació és esdevenir un espai de trobada entre l'ensenyament secundari i l'universitari, entre l'estudi del llatí i del grec, entre la didàctica de la llengua i de la cultura clàssica. De moment es pot consultar el número 0 de la nova època, que recupera tots els articles de la primera època. D'aquí a uns mesos sortirà el número 1 amb continguts nous.

Segon curs sobre l'ús de les TIC a l'aula de clàssiques a l'ICE de la UAB (2012)

’Equip de Formació i Innovació en Llengües i Cultura Clàssiques presenta per segon any un curs adreçat a professorat de clàssiques en què es mostraran maneres d'utilitzar i treure profit dels recursos TIC des de la nostra àrea. El curs consta de 30 hores: cinc sessions presencials (20 hores) i 10 hores de treball no presencial que requerirà l'elaboració d'un projecte.

Sessions presencials: dissabtes, de 9:30 h a 14 h., del 4 de febrer al 10 de març de 2012.

Lloc de realització: ICE de la UAB. Casa de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau, c. Sant Antoni M. Claret, 171. Barcelona.

Programa i inscripció.

Syndicate content