Notícies i convocatòries

Cursos 2016-2017
Consulteu la nostra oferta.
Cursos presencials
Cursos virtuals

Geografia més enllà de les PAU. Repensem el currículum. La geografia que ensenyem, és l'adequada per l'alumnat del segle XXI?
Us presentem unes jornades per pensar i debatre sobre l’ensenyament i aprenentatge de la geografia. Quin paper juga el currículum de secundària? I la selectivitat? Quines disfuncions es produeixen? Com podem avançar?

Innovar per aprendre. Alumnat de grau de Primària en anglès: llengües diverses en el dia a dia a l'aula de l'Escola Bellaterra
 
Llegiu el comentari de Xavier Fontich respecte el vídeo

Conferències Què i com s'aprèn
En el marc del Programa ICE Innovar per aprendre s’està portant a terme el Seminari Què i com s’aprèn. El rol docent.
El seminari és restringit als participants que s’hi van inscriure, però les 2 conferències programades estan obertes a tot el col·lectiu de membres de la xarxa d’Escoles que aprenen i a tot el professorat d’infantil i primària que hi estigui interessat.
Més informació i inscripció

10 a la menos 9
Festival de Nanociència i Nanotecnologia
Aquest festival és una activitat de divulgació. Us volem proposar una jornada, en què farem xerrades, tallers i visites a centres de recerca, adreçada a l'alumnat de secundària, a partir de 4t d'ESO. Consulteu el llistat de centres amb visita assignada.

Dissabtes d'Astronomia
Acostumem a pensar que l'astronomia és un tema que es dona al principi d'algun curs. I després... ja està! Ben al contrari; l'astronomia ho impregna tot. Des de les primeres mitologies fins als darrers avenços tecnològics; des del calendari de qualsevol cultura fins al model quàntic d'un forat negre. Amb aquests quatre dissabtes us volem ajudar a recuperar l'astronomia pràctica, base del coneixement humà. D'una manera sorprenentment fàcil, adquirireu una visió general que podreu utilitzar en multitud de contextos.

 

 
  
  

III Simposi sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat
La tercera edició del Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC, vol analitzar i debatre críticament la presència de totes dues matèries en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula.

II Trobada de Professorat d'economia de secundària i universitat: Actualització científica i recursos per a les aules
En aquesta sessió, posarem l’accent en les novetats que han aportat els premis Nobel a la teoria dels contractes i a informar sobre els programes dels diferents graus que ofereix la Facultat d’Economia i Empresa. A la segona part ens presentaran experiències que ens permetin orientar la docència de les assignatures d'economia i empresa cap a metodologies més reflexives i participatives, tant des del punt de vista de la realitat de la secundària com des de la Universitat.

Jornades Experiències inclusives educatives i socials
Avancem cap a una societat no excloent
Actualment és indiscutible que el model social i educatiu ha d’avançar cap a una societat no excloent, fent quotidians els principis d’igualtat de drets, de no discriminació, d’equitat i de justícia social.

Trobada Projectes, una moda?
Més enllà dels centres d'interès i la recerca d'informació
La finalitat de la trobada és compartir, dialogar i reflexionar sobre les diverses pràctiques d’aula sobre projectes a través d’espais de debat, tallers, ponències... Inscripció oberta

El professorat reflexiu: com treballar metodologies participatives amb joves avui
En base al bagatge del Grup Educació, famílies i comunitat de l’ICE de la UAB i a la voluntat d’oferir els coneixements i les pràctiques al sector educatiu, us proposem una formació sobre la Investigació-Acció aplicada a contextos d’aprenentatge amb joves.

 

Premi Argo 2017
Ja es poden presentar els treballs de la convocatòria del curs 2016-2017. Podeu consultar les bases aquí. Accediu al formulari de sol·licitud en aquest enllaç.