Notícies i convocatòries

Cursos 2016-2017
Consulteu la nostra oferta.
Cursos presencials
Cursos virtuals

Conferències Què i com s'aprèn
En el marc del Programa ICE Innovar per aprendre s’està portant a terme el Seminari Què i com s’aprèn. El rol docent.
El seminari és restringit als participants que s’hi van inscriure, però les 2 conferències programades estan obertes a tot el col·lectiu de membres de la xarxa d’Escoles que aprenen i a tot el professorat d’infantil i primària que hi estigui interessat.
Més informació i inscripció

Innovar per aprendre. Racons de lliure circulació. Escola Riera de Ribes
 
Llegiu el comentari de Maria Masip respecte el vídeo

10 a la menos 9
Festival de Nanociència i Nanotecnologia
Aquest festival és una activitat de divulgació. Us volem proposar una jornada, en què farem xerrades, tallers i visites a centres de recerca, adreçada a l'alumnat de secundària, a partir de 4t d'ESO. Consulteu el llistat de centres amb visita assignada.

Dissabtes d'Astronomia
Acostumem a pensar que l'astronomia és un tema que es dona al principi d'algun curs. I després... ja està! Ben al contrari; l'astronomia ho impregna tot. Des de les primeres mitologies fins als darrers avenços tecnològics; des del calendari de qualsevol cultura fins al model quàntic d'un forat negre. Amb aquests quatre dissabtes us volem ajudar a recuperar l'astronomia pràctica, base del coneixement humà. D'una manera sorprenentment fàcil, adquirireu una visió general que podreu utilitzar en multitud de contextos.

 

 
  
  

III Simposi sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat
La tercera edició del Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC, vol analitzar i debatre críticament la presència de totes dues matèries en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula.

II Trobada de Professorat d'economia de secundària i universitat: Actualització científica i recursos per a les aules
En aquesta sessió, posarem l’accent en les novetats que han aportat els premis Nobel a la teoria dels contractes i a informar sobre els programes dels diferents graus que ofereix la Facultat d’Economia i Empresa. A la segona part ens presentaran experiències que ens permetin orientar la docència de les assignatures d'economia i empresa cap a metodologies més reflexives i participatives, tant des del punt de vista de la realitat de la secundària com des de la Universitat.

Jornades Experiències inclusives educatives i socials
Avancem cap a una societat no excloent
Actualment és indiscutible que el model social i educatiu ha d’avançar cap a una societat no excloent, fent quotidians els principis d’igualtat de drets, de no discriminació, d’equitat i de justícia social.

Trobada Projectes, una moda?
Més enllà dels centres d'interès i la recerca d'informació
La finalitat de la trobada és compartir, dialogar i reflexionar sobre les diverses pràctiques d’aula sobre projectes a través d’espais de debat, tallers, ponències... Inscripció oberta

El professorat reflexiu: com treballar metodologies participatives amb joves avui
En base al bagatge del Grup Educació, famílies i comunitat de l’ICE de la UAB i a la voluntat d’oferir els coneixements i les pràctiques al sector educatiu, us proposem una formació sobre la Investigació-Acció aplicada a contextos d’aprenentatge amb joves.

 

Premi Argo 2017
Ja es poden presentar els treballs de la convocatòria del curs 2016-2017. Podeu consultar les bases aquí. Accediu al formulari de sol·licitud en aquest enllaç.