Notícies i convocatòries

Cursos d'estiu per a estudiants de secundària
Dins les activitats d’estiu de l’ICE, hem preparat un paquet de cursos dissenyats amb la voluntat de facilitar el coneixement del món universitari i millorar l’orientació acadèmica de l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Podeu consultar els programes en aquesta pàgina. La inscripció l'obrirem a l'abril.

Geografia més enllà de les PAU. Repensem el currículum. La geografia que ensenyem, és l'adequada per l'alumnat del segle XXI?
Us presentem unes jornades per pensar i debatre sobre l’ensenyament i aprenentatge de la geografia. Quin paper juga el currículum de secundària? I la selectivitat? Quines disfuncions es produeixen? Com podem avançar?

10 a la menos 9
Festival de Nanociència i Nanotecnologia
Aquest festival és una activitat de divulgació. Us volem proposar una jornada, en què farem xerrades, tallers i visites a centres de recerca, adreçada a l'alumnat de secundària, a partir de 4t d'ESO. Consulteu el llistat de centres amb visita assignada.

Dissabtes d'Astronomia
Acostumem a pensar que l'astronomia és un tema que es dona al principi d'algun curs. I després... ja està! Ben al contrari; l'astronomia ho impregna tot. Des de les primeres mitologies fins als darrers avenços tecnològics; des del calendari de qualsevol cultura fins al model quàntic d'un forat negre. Amb aquests quatre dissabtes us volem ajudar a recuperar l'astronomia pràctica, base del coneixement humà. D'una manera sorprenentment fàcil, adquirireu una visió general que podreu utilitzar en multitud de contextos.

 
 

Premi Argo 2017
Ja es poden presentar els treballs de la convocatòria del curs 2016-2017. Podeu consultar les bases aquí. Accediu al formulari de sol·licitud en aquest enllaç.

 
  

III Trobada de coeducació
Joc de trons? Trenquem els rols!

Un títol suggerent per a una trobada en la qual us proposem jugar amb el concepte trons per reflexionar i qüestionar la lluita de poders i apostar pel trencament dels rols i de les violències que generen. Com podem incidir des de l’educació per trencar-los? Hi tenim molt a dir!

Taller Parlar en públic
La UAP duu a terme una activitat, adreçada a estudiants de la UAB, que té com a objectiu proporcionar als estudiants les eines suficients perquè millorin les seves comunicacions orals i perdin, si és necessari, l’angoixa de parlar en públic.

Innovar per aprendre. Neurotransmi ... què (Escola Joan Maragall de Rubí)
 
Llegiu el comentari de Fernando Hernández respecte el vídeo

Jornades de les Ciències de la Terra i el Medi Ambient a la UAB
Des del programa ARGO de l’ICE i en col·laboració amb professorat dels Graus de Ciències Ambientals i de Geologia de la UAB, us volem proposar per al vostre alumnat de Batxillerat i CFGS tres activitats relacionades amb els Graus de les Ciències de la Terra i el Medi Ambient.

III Simposi sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat
La tercera edició del Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC, vol analitzar i debatre críticament la presència de totes dues matèries en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula.