Notícies i convocatòries

Activitats d'estiu
Cursos per a estudiants de secundària

Dins les activitats d’estiu de l’ICE, enguany hem preparat un paquet de cursos dissenyats amb la voluntat de facilitar el coneixement del món universitari i millorar l’orientació acadèmica de l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

II Jornada estatal Llegim en Parella
Aquesta Jornada té com a objectius compartir les experiències dels darrers cursos en els centres al voltant dels programes del GRAI, continuar avançant en el coneixement teòric i de recerca, i donar a conèixer les vies per a incorporacions de nous centres als diferents programes.

IV Trobada de Tutoria a l'ESO
L’acció tutorial, com a eix vertebrador de qualsevol acció educativa, esdevé essencial quan es treballa des de la cooperació i el treball en equip, en situacions d’aula que proposin reptes per desenvolupar les competències personals de cada estudiant.

XV Trobada de Presentació d'Experiències d’Aplicació de l’Educació Sistèmica Multidimensional
L'objectiu d'aquestes trobades és donar a conèixer experiències d'aplicació de la Pedagogia Sistèmica multidimensional, que s’estan duent a terme a les diferents etapes i contextos educatius.

Estades Programa Argó de l'ICE de la UAB
El Programa Argó ofereix les Estades a l’Autònoma per alumnes de batxillerat. Aquestes estades permeten als estudiants apropar-se a la Universitat i al camp de recerca que desitgin conèixer i introduir-se en la recerca en un lloc del campus on faran pràctiques, treballs i comptaran amb l’assessorament del professorat que els acull.

 

 
  


 

I Trobada d'Astronomia
Conversem a dos sobre astronomia

Molts dels continguts curriculars obtindrien un rendiment molt millor si ens els miréssim des de la vessant astronòmica. Un bon dia, els mestres i professors que dirigiran aquesta jornada van rebre la fiblada de l’astronomia. Ens agradaria que les seves experiències us obrissin les portes a un nou espai, immens en les possibilitats.

IX Jornades d'actualització científica i didàctica. Els usos de la memòria, de la postguerra a la transició
El curs oferirà una visió dels processos de construcció de la memòria pública de la postguerra ençà, amb un component comparatiu entre aquell moment inicial i la transició, però també analitzant-ne diversos aspectes específics.

10è Congrés Internacional d'Activitats Físiques Cooperatives
Aquest esdeveniment pretén ampliar encara més la porta d’entrada al món de la Pedagogia de la Cooperació, com a model que suma i inclou a totes les persones que avui dia tenim a les nostres aules, patis, parcs, carrers...

13è Premi Argó (2016)
La Universitat Autònoma de Barcelona convoca el 13è Premi Argó a treballs de recerca de batxillerat i a projectes de cicles formatius de grau superior, amb la finalitat de reconèixer l’esforç dels estudiants i d’incrementar els vincles amb els centres d’ensenyament secundari.


XII Jornades 0-12: És possible fer una escola i una educació pública diferent
La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya organitza aquestes jornades.