Notícies i convocatòries

Cursos d'estiu per a estudiants de secundària
Dins les activitats d’estiu de l’ICE, hem preparat un paquet de cursos dissenyats amb la voluntat de facilitar el coneixement del món universitari i millorar l’orientació acadèmica de l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Podeu consultar els programes en aquesta pàgina. Incripció oberta.

VIII Jornada Espurn@
Renovem Espurn@: fem projectes telecol·laboratius
Aquest curs 2016-2017 Espurn@, recuperant l’essència del que era, s’ha transformat per aprendre a treballar amb projectes telecol·laboratius.
Aquesta vuitena jornada vol presentar la nova proposta i ser un matí de trobada i formació per a tots els qui hi participen o volen fer-ho.

VIII Jornada "Les matemàtiques entre la secundària i la universitat"
Les matemàtiques a la natura
La filosofia està escrita en aquest enorme llibre sempre obert davant els nostres ulls (vull dir l’Univers), però no el podem entendre si abans no n’aprenem l’idioma en què està escrit. I està escrit en llenguatge matemàtic.
Així s’expressava Galileu en Il Saggiatore ja fa gairebé 500 anys. I des de llavors l’èxit de la humanitat seguint el consell del savi italià ha estat aclaparador. Però, fins a quin punt l’ensenyament de les matemàtiques a tots els nivells transmet eines que permetin a les noves generacions d’entendre millor el món? Aprenem les matemàtiques útils per al progrés científic i tecnològic, com ens va suggerir de fer Galileu?

10 a la menos 9
Festival de Nanociència i Nanotecnologia
Aquest festival és una activitat de divulgació. Us volem proposar una jornada, en què farem xerrades, tallers i visites a centres de recerca, adreçada a l'alumnat de secundària, a partir de 4t d'ESO. Consulteu el llistat de centres amb visita assignada.

 
  
  

Innovar per aprendre. Matemàtiques manipulatives (Esc. Els aigüerols)
 
Llegiu el comentari de Xavier Àvila respecte el vídeo

XVII Trobada d'Experiències d'Aplicació de la Pedagogia Sistèmica
L'objectiu d'aquestes trobades és donar a conèixer experiències d'aplicació de la Pedagogia Sistèmica, que s’estan duent a terme a les diferents etapes i contextos educatius del nostre país, amb la voluntat que totes les persones que estan treballant des d’aquesta perspectiva, trobin un recolzament vivencial a les seves pràctiques pedagògiques i/o d’acompanyament, i que les persones que s'interessen en conèixer aquesta proposta trobin un espai on poder-s’hi posar en contacte.

III Trobada de coeducació
Joc de trons? Trenquem els rols!

Un títol suggerent per a una trobada en la qual us proposem jugar amb el concepte trons per reflexionar i qüestionar la lluita de poders i apostar pel trencament dels rols i de les violències que generen. Com podem incidir des de l’educació per trencar-los? Hi tenim molt a dir!

Jornades de les Ciències de la Terra i el Medi Ambient a la UAB
Des del programa ARGO de l’ICE i en col·laboració amb professorat dels Graus de Ciències Ambientals i de Geologia de la UAB, us volem proposar per al vostre alumnat de Batxillerat i CFGS tres activitats relacionades amb els Graus de les Ciències de la Terra i el Medi Ambient.

III Simposi sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat
La tercera edició del Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la UAB, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, la Secció Filològica i la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’IEC, vol analitzar i debatre críticament la presència de totes dues matèries en els currículums educatius d’aquests darrers anys, i també suggerir la millora dels continguts, de les metodologies i dels recursos aplicables a l’aula.