Exposició dels Premis Nobel

 

Aquesta exposició és una exposició de noms propis, de científics distingits pel seu treball. I, alhora, és una exposició sobre l’evolució de la cristal·lografia, dels seus descobridors i, també, del progrés de la ciència.

                                                                       (Si voleu descarregar-vos el punt de llibre, cliqueu sobre la imatge)

 

El muntatge que s’ha fet a l’expositor gran de la Biblioteca parteix d’un article de revista del catedràtic de la UAB Joan Piniella, actual Director Científic del Servei de Difracció de Raigs X. Al llarg d’una línia temporal, es van desgranant els personatges que, guardonats amb un premi Nobel de Química, de Física, o de Fisiologia o Medicina, han fet (fan i faran) més important la cristal·lografia.

Per aprofundir en les seves figures, no deixeu de visitar l’apartat Premis Nobel.

La part bibliogràfica d’aquesta mostra recull algunes de les obres disponibles dels premiats a les biblioteques de la UAB.

Mereixen una especial atenció els discursos d’investidura tant de Robert Huber (llegit el 2000) com de James D. Watson (llegit el 2005), en ser nomenats Doctor honoris causa per la nostra universitat. Clicant sobre les imatges, podreu accedir a la versió electrònica de cada document.

            

Es complementa l’exposició amb diverses mostres cristal·logràfiques:

 

I s’incorporen els tres pòsters promocionals ideats per a la celebració de l’IYCr2014.

                    

 

A la banda de l'expositor petit de la Biblioteca, s'ha presentat l'Any Internacional de la Cristal·lografia 2014 amb material promocional.

Vegeu a continuació el vídeo explicatiu sobre l’exposició:

                                                           

O feu el recorregut fotogràfic que us proposem:

                                          

Campus d'excel·lència internacional U A B