Segona Jornada de la Conferència Ciutadana. Qui és qui?

Aquestes són les persones expertes que participaran en la segona jornada de la Conferència Ciutadana de la Gent Gran de Barcelona sobre la Digitalització de la Societat. Moltes gràcies a tots i totes!

Sessió 4 - SOLITUD I TIC


Ana Peñalver és Enginyera de Telecomunicacions per la Universidad Politéctica de Madrid, i experta en Tecnologies Accessibles per a Dispositius Informàtics de la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment treballa a la Fundació TECSOS, desenvolupant solucions tecnològiques per a persones en situació de dependència, gent gran i els seus cuidadors. També participa com a consultora en el Màster: “Noves tecnologies al servei de les persones depenents i els seus cuidadors” de la Universitat Oberta de Catalunya.

Miguel Ángel García Martín és doctor en psicologia. Actualment professor titular de la Universidad de Málaga. Les seves àrees d’interès són: l'envelliment actiu, el benestar subjectiu, la qualitat de vida i la intervenció psicosocial. Des de l'any 2003 forma part de l'equip deganal de la Facultat de Psicologia de la Universidad de Málaga, exercint actualment el càrrec de Vicedegà d'Infraestructures i Recerca.

Sessió 5 ‐ EL PAPER DE LES ADMINISTRACIONS I LA SOCIETAT CIVIL

Joan Subirats Humet és Doctor en Ciències Econòmiques per l’Universitat de Barcelona. Especialista en polítiques públiques i en temes de gestió i innovació democràtica. Actualment és catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques. Col∙labora habitualment a diversos mitjans de comunicació com els diaris El País, ElDiario.es i a Catalunya Ràdio. Entre els seus treballs més recents hi ha el llibre “Otra sociedad ¿Otra política?", editat per Icària.

Carles Gil i Miquel és Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. L’any 1991 va entrar a l’Ajuntament de Barcelona com a Educador Social, després va ser Director de Serveis Socials, Director de Centre Cívic, Secretari adjunt del Consell Municipal de Benestar Social, Coordinador dels Consells de Participació. Actualment treballa com a tècnic de promoció social en l’àmbit de les persones grans, al Departament de Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona. 


Josep Ollé Pous és Llicenciat en Filosofia i Lletres, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat el Programa de Desenvolupament Directiu de l'escola de direcció d'empreses de la Universidad de Navarra. Atresora una llarga experiència en la gestió cultural. Ha ocupat, entre d’altres càrrecs, la coordinació d'activitats de la Fundació “la Caixa” a Andalusia i a la Comunitat Autònoma de les Canàries, i la direcció de l’Àrea d'Acció Educativa de la mateixa fundació. Actualment és Director de l’Àrea d'Acció Social de la Fundació “la Caixa”.

Sessió 6 ‐ DISSENY: USABILITAT I SALUT


Emmanuelle Gutiérrez és Llicenciada en Ciències de la Informació, i Màster en Comunicació en Societat i Problemes Socials per a la Universidad Complutense de Madrid. És fundadora i directora general de la Fundació Sidar – Accés Universal. Consultora de comunicació, assessora a diverses institucions sobre qüestions referents a comunicació a través d'Internet, treballa per l'accessibilitat en la Societat de la Informació. En l'actualitat és membre del Grup aDeNu del Departament d'Intel∙ligència Artificial de la UNED i experta convidada en la Iniciativa de Web Accessible. També és responsable del grup de treball "Normalització d'Interfícies d'Usuari per a Discapacitats", de l'Associación Española para la Normativa (AENOR).

Jordi Roig de Zárate és Doctor en informàtica. L’any 1988 va posar en marxa l’escola d’Enginyeria informàtica de Sabadell (UAB), la qual va dirigir fins l’any 2000. En l’actualitat és professor titular de universitat de l’àrea d’arquitectura i tecnologia de computadores a la universitat Autònoma de Barcelona. Ha dirigit diversos projectes europeus, nacionals, industrials i de finançament propi en l’àmbit de l’Ambient Assisted Living, accessibilitat i micro i nanoelectrònica. Ha publicat diversos articles sobre la matèria en revistes i congressos internacionals.

Victoria Ramos és enginyera de telecomunicació per la Universidad Politécnica de Madrid i Doctora en Enginyeria Biomèdica i Telemedicina per la Universidad de Alcalá d'Henares. Actualment és Cap de servei de la Unitat de Recerca en Telemedicina i i‐Salut de l'Instituto de Salud Carlos III. Pertany al Comitè d'Experts de la Comissió Electrotècnica Internacional “Mètodes per a l'avaluació de l'exposició humana a camps elèctrics, magnètics i electromagnètics”. Les seves àrees de recerca se centren en les condicions de seguretat i compatibilitat electromagnètiques dels sistemes de telemedicina domiciliària. Ha participat en més de quinze projectes de recerca espanyols i europeus, i és autora de nombroses publicacions científiques.

Segueix-nos a les xarxes socials:

Campus d'excel·lència internacional U A B