Primera Jornada de la Conferència Ciutadana. Qui és qui?

Aquestes són les persones expertes que participaran en la primera jornada de la Conferència Ciutadana de la Gent Gran de Barcelona sobre la Digitalització de la Societat. Moltes gràcies a tots i totes!

Sessió 1 - ACCÉS A LES TIC


Feliciano Villar és Doctor en Psicologia i Professor Titular del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de Barcelona. El seu treball se centra en la psicologia de l'envelliment. Entre els seus interessos es troben l'estudi del voluntariat i la participació cívica en la vellesa, l'educació de la gent gran i les relacions intergeneracionals. Sobre aquests temes ha encapçalat projectes d'investigació finançats pel Ministeri d'Educació i Ciència, per l'IMSERSO i la Unió Europea. És autor de diversos llibres sobre psicologia de l'envelliment i ha publicat més de 60 articles científics en revistes espanyoles i estrangeres.

Xavier Llorente és Doctor en Pedagogia. Actualment és Professor associat de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, de la Universitat Ramon Llull i Director del Programa Universitari per a Gent Gran de la mateixa entitat. A més, codirigeix el Postgrau de Gestió de Residències i Serveis per a Gent Gran i el Postgrau "Promoció de l'autonomia i prevenció de la dependència". És membre de l'Associació Estatal de Programes Universitaris per a Gent Gran i del Grup "Educació Gerontològica" de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia. Ha estat membre del Comitè d'Experts de l'IMSERSO a l'Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.

Sessió 2 ‐ GÈNERE I TIC


Juan Ángel Martín és Professor Contractat Doctor del Departament d'Economia Aplicada V de la Universidad Complutense de Madrid. Membre de l'Observatorio de e‐Igualdad UCM des de la seva creació el 2006. Membre dels grups de recerca “Empleo, Género y Regímenes de Cohesión Social” i TRANSOC ‐ “Transformaciones Sociales Contemporáneas”. En el terreny dels estudis de gènere desenvolupa dues línies principals de treball: la Societat de la Informació i les TIC, i l'accés al poder econòmic. És coautor, entre d’altres obres, de les monografies: "La brecha digital de género: Amantes y distantes” (Fundación Directa‐UCM, 2009), “Mujeres y el poder empresarial en España” (Instituto de la Mujer, 2009) y “La segunda brecha digital” (Cátedra, 2008).

Núria Vergès és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra, i Doctora en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment és professora associada a la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca Copolis del Departament de Sociologia i Anàlisi de les Organitzacions. També és membre del col.lectiu d’investigacció DonesTech, l’associació de dones per a la recerca i acció Alia i la comunitat de creadors audiovisuals Telenoika. Ha treballat en diferents universitats com a investigadora i docent i ha participat en diferents col.lectius tècnic‐artístic‐socials com a dinamitzadora, artista, investigadora o gestora de projectes.

Sessió 3 ‐ ECONOMIA I TIC


Eduard Aibar és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i especialista en estudis de ciència i tecnologia. És professor als Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya i investigador del grup de recerca sobre Administració i Democràcia Electrònica de l'Internet Interdisciplinary Institute de la UOC. Imparteix docència sobre estudis de ciència i tecnologia i sobre disseny de la recerca en el grau d'Humanitats i en el Màster i Programa de Doctorat sobre Societat de la Informació i del Coneixement. Ha publicat nombrosos treballs sobre la interacció entre el desenvolupament cientificotecnològic i el canvi social i organitzatiu en àmbits com l' eGovernment, l'urbanisme o Internet.

José Manuel Azorín és Màster en Màrqueting i Gestió Comercial de l'Instituto de Directivos de Empresa. Des de 1999 és responsable de Productes Socials de Vodafone Espanya. En els últims anys ha treballat en el disseny de serveis, tecnologies i productes inclusius, per a tot tipus de persones. Especialment ha orientat el seu esforç a entendre com les tecnologies poden ser utilitzades per la gent gran i com la gent gran pot fer ús del seu dret a la realització d'activitats d'oci, accés a la informació, comunicació, etc. en igualtat de condicions.

Patricia Illana és Enginyera de Telecomunicacions per la Universidad de Valladolid. Des de 2009 és tècnic especialista en productes de tecnologia al Departament de Productes i Serveis de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Com a part de la seva activitat professional porta a terme estudis sobre telèfons mòbils, tabletes, ordinadors i xarxes de telefonia entre d'altres. A més participa en estudis internacionals juntament amb altres associacions de consumidors europees i americanes.

Segueix-nos a les xarxes socials:

Campus d'excel·lència internacional U A B