Noves tecnologies i persones grans

Les tecnologies de la informació i la comunicació (Tics) formen part de la nostra vida quotidiana. Fa molts anys que estem acostumats a la presència a les nostres cases de la ràdio, la televisió i el telèfon fix. Ara comença a ser comú tenir també ordinadors d'escriptori i ordinadors portàtils, telèfons mòbils i connexió a Internet. Moltes persones no poden entendre el seu dia a dia sense aquestes tecnologies, i sense moltes altres, com les tabletes o els smarth phones (telèfons intel·ligents). Amb aquestes tecnologies treballen, s'informen, es diverteixen i es relacionen amb altres persones.


Algunes persones grans consideren que aquestes tecnologies són poc importants, i que no tenen res a veure amb les seves activitats quotidianes. No obstant, hi ha cada vegada més equips dissenyats específicament per a elles i ells; per exemple, els telèfons mòbils o les tabletes per a gent gran, i els dispositius de teleassistència. Addicionalment, moltes activitats que responen a les necessitats de les persones grans requereixen de l'ús de noves tecnologies. Ja és possible, per exemple, programar visites mèdiques per Internet o conèixer gent i fer amics en xarxes socials. Així, la vida de la gent gran està cada vegada més digitalitzada.


A pesar de que moltes tecnologies i serveis digitals estan pensats per la gent gran, moltes vegades no es té en compte les seves necessitats i propostes. La forma que els majors tenen d'entendre les tecnologies de la informació, de valorar els seus efectes o de donar significat als seus usos no són suficientment considerades per la indústria de les Tics, i fins i tot pels governs que les promouen.

La Conferència Ciutadana de les Persones Grans de Barcelona sobre la Digitalització de la Societat busca obrir un espai perquè les persones grans expressin els seus punts de vista i els seus suggeriments sobre les tecnologies de la informació, de manera que s'involucrin en un innovador procés participatiu. Si vols saber què és una Conferència Ciutadana, fes clic aquí. Si vols participar, fes clic aquí.

Segueix-nos a les xarxes socials:

Campus d'excel·lència internacional U A B