Conferència Ciutadana: Una forma de participar

Les Conferències Ciutadanes són mecanismes per fer possible la participació ciutadana en temes de ciència i tecnologia. En elles, un grup de persones no expertes es reuneix per intercanviar informació, consultar a especialistes i dialogar col·lectivament sobre un tema tecnològic o científic controvertit. L'objectiu és arribar a una sèrie de recomanacions consensuades que puguin ser útils en la presa de decisions polítiques a l'entorn de l'assumpte sobre el qual es discuteix.


Aquest tipus d'iniciatives sorgeixen a Dinamarca com una instància assessora del Parlament Danès. Avui en dia s'utilitza per tot el món. S'han realitzat Conferències Ciutadanes en països com Holanda, Regne Unit, Noruega, França, Suïssa, Japó, Corea del Sud, Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units, Canadà i Argentina. Els temes han estat molt diversos, des del medi ambient o la salut, a l'enginyeria genètica o les noves tecnologies.

Tens dubtes sobre les Conferències Ciutadanes?

A continuació responem a les preguntes més habituals sobre aquest mecanisme participatiu. Només has de fer clic sobre cada pregunta per llegir la resposta!

1. Per què realitzar una Conferència Ciutadana?
2. Qui participa en una Conferència Ciutadana?
3. Com s'organitza una Conferència Ciutadana?
4. Què passa durant el procés?
5. Què passa al final del procés?

Si tens més preguntes, no dubtis a contactar amb nosaltres, fent clic aquí. També pots enviar-nos les teves preguntes a través de la nostra pàgina de facebook o el nostre compte de twitter.

Segueix-nos a les xarxes socials:

Campus d'excel·lència internacional U A B