Conferència Ciutadana de les Persones Grans de Barcelona sobre la Digitalització de la Societat

Durant els dies 12, 14 i 15 de febrer de 2013, a la Sala Raval del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, s'ha dut a terme la Conferència Ciutadana de les Persones Grans de Barcelona sobre la Digitalització de la Societat. L'esdeveniment ha comptat amb la participació d'un panel ciutadà conformat per 13 persones grans de diferents districtes de Barcelona i un grup de 14 especialistes de diferents camps científics i tecnològics.

L'esdeveniment, organitzat pel Grup d’Estudis Socials de la Ciència i la Tecnologia (GESCIT) de la Universitat Autònoma de Barcelona, va abordar un conjunt de temes relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i les persones grans. Per a tal fi, van ser convidats experts reconeguts en diferents àrees de coneixement que van debatre obertament amb el panel ciutadà i van respondre a les preguntes del públic assistent.

La Comissionada d'Alcaldia de la Gent Gran, Maria Assumpció Roset i Elies, i Miquel Domènech, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, van ser els encarregats d'obrir l'esdeveniment en nom de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Equip Organitzador de la Conferència Ciutadana. Les sessions temàtiques van ser dinamitzades per la Maria Lluïsa Fabra, professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona. En cadascuna de les sessions, un/a portaveu del panell es va encarregar de presentar les principals preocupacions del grup i de formular un conjunt de preguntes als/es experts convidats/es. El desenvolupament de les sessions va ser retransmès per twitter i youtube.

L'objectiu de la Conferència Ciutadana era obrir al debat públic diferents qüestions relacionades amb la progressiva digitalització de la societat, posant una especial èmfasi en la "escletxa digital" que afligeix a les persones grans i en les diferents estratègies que es poden implementar per disminuir-la. Com a resultat de les deliberacions dutes a terme durant la Conferència, el panell ciutadà ha començat la redacció d'un document final amb les seves conclusions i les seves propostes. Aquest document es farà públic pròximament a la web de l'esdeveniment i serà lliurat a l'Ajuntament de Barcelona, que ha col·laborat activament en el procés i ha seguit d'aprop els seus avanços.

L'equip organitzador de la Conferència Ciutadana vol agrair la participació del públic assistent, i les valuoses aportacions de les persones expertes convidades: Feliciano Villar, Xavier Lorente i Guerrero, Juan Angel Martín, Núria Vergès, Eduard Aibar, José Manuel Azorin, Patricia Illana, Ana Peñalver Blanco, Miguel Ángel García Martín, Carles Gil i Miquel, Pep Ollé Pous, Joan Subirats, Emmanuelle Gutierréz, Victoria Ramos i Jordi Roig. Així mateix, vol expressar la seva gratitud per la labor de dinamització de Maria Lluïsa Fabra i per la implicació de les persones que han integrat el panell ciutadà: Julian Martinez Lopez, Antonio Ortiz Ortiz, Maria Núria Lopez Lopez, Josep Maria Cardet Oromi, Pilar Marsal Agelet, Josep Antoni Miralles, José Guarnit Peinado, Ramiro Lozano Clares, Gabriel Janoher Sadurní, Pilar Altarriba Muradel, Tomas Biarnés Font, Juan Berdun Casamayor i Josefina Bernal. El seu compromís i lliurament, així com tot el seu esforç al llarg de les sessions de preparació i del desenvolupament mateix de la Conferència Ciutadana han fet possible l'èxit d'aquest innovador procés participatiu.

Segueix-nos a les xarxes socials:

Campus d'excel·lència internacional U A B