Alexander Pope

alexander pope

 

Alexander Pope
(Londres, 1688-1744)

 

 

Nascut en una família catòlica, Alexander Pope va ser educat principalment a casa. Des de la seva joventut va patir problemes de salut. La tuberculosi va afectar la seva columna vertebral i va atrofiar el seu creixement, el que va fer que no passés dels 137 cm d’alçada. Moriria amb 56 anys.

Va començar a escriure poesia als 12 anys, però va ser la seva obra An Essay on Criticism (Assaig sobre la crítica, 1711) la contribució més important al món literari. Entre els seus poemes més coneguts destaquen The rape of the lock (El rínxol robat, 1712), Eloisa to Abelard i Elegy to the memory of an unfortunate lady (Elegia a la memòria d’una desafortunada dama, 1717). De 1715 a 1720 va treballar en la traducció de l’Ilíada d’Homer, que va tenir un gran acollida; i posteriorment traduí l’Odissea (1725-1726), amb William Broome i Elijah Fenton.

L’èxit comercial de les seves traduccions va fer de Pope el primer poeta anglès que podia viure dels beneficis generats per les seves obres. Durant aquest període, també va publicar una edició de Shakespeare que regularitzava discretament la seva mètrica. El fet de reescriure els versos del seu compatriota va aixecar fortes crítiques per part dels erudits de l’època. Enfadat per aquesta reacció, Pope va crear la primera versió de la sàtira The Dunciad (1728).

Alexander Pope va tractar directament els problemes intel·lectuals, polítics i religiosos més importants de la seva època. Va ser ell qui va desenvolupar l’«apariat heroic» més enllà del que cap poeta havia aconseguit fer anteriorment. Aquesta forma poètica, que consisteix en dues línees successives rimades i formades per cinc peus fets cadascú d’una primera síl·laba àtona i una segona tònica, era habitual en els poemes èpics dels segles XVII i XVIII. A l’època neoclàssica les dues línies debien expresar un «couplet tancat», amb una pausa subordinada al final de la primera.

 

Per aquesta exposició, s’ha escollit l’epitafi que Pope va escriure per al monument funerari de Sir Isaac Newton a l’abadia de Westminster.

Campus d'excel·lència internacional U A B