Skip to Content
Universitat Aut騨oma de Barcelona

Presentaci贸

 

 

Aquest any es commemora  el 20猫 aniversari de l鈥檌nici de la titulaci贸 de Ci猫ncies Ambientals a la Universitat Aut貌noma de Barcelona.

 

MARC GLOBAL

La creaci贸 de la titulaci贸 de Ci猫ncies Ambientals 茅s va desenvolupar en un moment de canvi global on la visualitzaci贸 de la magnitud dels problemes ambientals i les estrat猫gies de canvi a escala planet脿ria es van posar de manifest en la primera Cimera de la Terra de Rio de Janeiro. Tamb茅 a escala local s鈥檌nici脿 un esfor莽 de vertebraci贸 d鈥檜na Administraci贸 Catalana en relaci贸 al medi ambient.

La UAB va realitzar una aposta innovadora amb visi贸 de futur i va articular la primera titulaci贸 pr貌pia de Ci猫ncies Ambientals de l鈥橢stat. En els anys seg眉ents, amb la complicitat dels gestors, professors i estudiants, va ser possible la seva homologaci贸.

El resultat d鈥檃quest esfor莽 ha estat la formaci贸 de m茅s de mil ambient貌legs qu猫, amb el seu treball en els 脿mbits de la recerca, la gesti贸, la tecnologia o l鈥檈ducaci贸, han aportat i aporten millores permanents a la relaci贸 home i entorn.

En aquest trajecte destacar铆em la fundaci贸 del Col路legi d鈥橝mbient貌legs de Catalunya (COAMB) i l鈥橝ssociaci贸 Catalana de Ci猫ncies Ambientals (ACCA) com elements vertebradors en l鈥櫭爉bit professionals. I des de la recerca i la creaci贸, per part Universitat Aut貌noma de Barcelona, en primer lloc del CEA (Centre d鈥橢studis Ambientals) i despr茅s l鈥橧CTA (Institut de Ci猫ncia i Tecnologia Ambientals), possiblement un dels millors centres en aquesta disciplina d鈥橢uropa.

 

EXPOSICI脫

Una de les activitats en el marc d鈥檃questa celebraci贸 茅s l鈥檈xposici贸 鈥20 anys de Ci猫ncies Ambientals鈥 que pret茅n visualitzar algunes de les aportacions del professorat de la titulaci贸 en una mostra dels llibres de  tem脿tica ambiental i dels projectes fi de carrera dels estudiants en el espai expositiu de la Biblioteca de Ci猫ncies i Tecnologia de la UAB.

Altres dels documents presents en aquesta exposici贸 i a la seva web s贸n els audiovisuals de la g猫nesi de les Ci猫ncies Ambientals a principi dels anys 90 per part dels professors que van participar en la seva creaci贸; i un altre sobre el futur de les Ci猫ncies Ambientals, amb entrevistes a estudiants i ambient貌legs.

 

Finalment, aquestes activitats ens permetran reflexionar sobre el futur de la titulaci贸 de Ci猫ncies Ambientals de la UAB, en els seus continguts i el seu model organitzatiu que permeti una millora cont铆nua en doc猫ncia i recerca sempre compromesa amb el desenvolupament sostenible de la nostra societat.